keskiviikkona, maaliskuuta 16, 2011

Danielle Trussoni; Enkelioppi


Enkelioppi on huikean omaperäinen trilleri, jossa tuhatvuotiset salaisuudet paljastuvat ja taistelu hyvän ja pahan välillä nousee uusiin ulottuvuuksiin!

Sisar Evangeline on asunut Pyhän Rosan luostarissa pikkutytöstä lähtien. Kun sympaattinen, nuori taidehistorioitsija Verlaine saapuu luostariin tutkimaan vanhoja kirjeitä, alkaa Evangelinelle paljastua totuus luostarin muurien kätkemistä salaisuuksista.

Silloin iäkäs nunna nimeltä Celestine ymmärtää, että on tullut aika kertoa Evangelinelle enkeliopista. Hän kertoo enkelitieteen opinnoistaan ja seikkailuistaan sota-ajan Pariisissa sekä lahjakkaasta opiskelutoveristaan Gabriellasta, Evangelinen isoäidistä.

Enkelitutkijat tietävät, että keskuudessamme elää langenneiden enkeleiden ja ihmisten jälkeläisiä, nefileitä, vetovoimaisia mutta kylmiä olentoja, jotka hamuavat valtaa. Voimistaakseen asemaansa nefilit tarvitsevat aarteen, joka on enkelitutkijoiden hallussa.

Evangelinen kohtalona on seurata verensä perintöä: hän joutuu mukaan taisteluun, jossa panoksena on ihmiskunnan tulevaisuus.


***

Ihmeiden ihme, järkälemäinen teos saatu luetuksi loppuun! Alkumetreiltä asti lukeminen tuntui väkinäiseltä koska tarina eteni etanavauhtia (lieneekö takakannen kommentti, joka kuuluu "nopeatempoinen jännityskertomus" jonkinlainen vitsi?). Jossain vaiheessa teos kuitenkin parani, koska halusin tietää, miten kaikki tulisi päättymään.

Myönnetään, etten ole kovin suuri fantasiakirjallisuuden ystävä. Enkeliopin tarina koostuu pitkälti vanhoista kirjeistä, joita suurella työllä ensin etsitään ja sitten vielä suuremmalla tulkitaan. 

Kirjailija on varmasti nähnyt eeppisen teoksensa eteen vaivaa. Enkelitiede perustuu osittain kirkon tulkintaan enkeleistä ja loppu onkin mielikuvituksen tuotosta. Aiheena ihan mielenkiintoinen, ja jos sivumäärä olisi karsittu puoleen, olisin voinut kirjaan jopa tykästyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥