tiistaina, maaliskuuta 22, 2011

Harlan Coben; Loukussa

Nuorisotyöntekijä Dan Mercer tiesi jo ennen punaisen oven avaamista, että huoneeseen astuminen tuhoaisi hänen elämänsä. Mutta enää hän ei perääntyisi, sillä jatkuva epäröinti oli jo muutenkin maksanut hänelle aivan liikaa.

NTC Newsin televisiotoimittaja Wendy Tynesillä oli suoranainen missio. Paikallisen poliisin hyväksi työskentelevä yh-äiti oli keinoja kaihtamatta päättänyt saada alaikäisiä tyttöjä vikittelevän pedofiilin satimeen – suoraan rysän päältä…

Asiat mutkistuvat, kun ansaan astuneelta mieheltä menee ensin maine ja kohta myös henki. Samalla kun rikostutkijat tekevät parhaansa löytääkseen kadonneeksi ilmoitetun teinitytön ja julmasti teloitetun Mercerin ruumiin, Wendy Tynes vihkiytyy kaupungin hiljaisten kuppikuntien synkkiin salaisuuksiin.
Mikä skandaali kätkeytyy Princetonin yliopiston ensimmäisen vuosikurssin huonetoverien menneisyyteen?

Loukussa on nopeakäänteinen ja tunteita riipivä trilleri syyllisyydestä, surusta ja anteeksiannosta. Harlan Coben on koko piru mieheksi takomaan häpeämättömän koukuttavia kertomuksia.

***

Cobenin kirja on yksi kevään odotetuista - ei ehkä odotetuimmista - teoksista. Olen lukenut kirjailijalta aivan mahtavia ja myös keskinkertaisia jännäreitä. Loukussa sijoittuu parhaimpien joukkoon.

Viimeaikaiset kirjaelämykset ovat olleet toinen toistaan synkempiä, siksikin tämä runsaalla huumorilla ja sarkasmilla höystetty romaani teki vaikutuksen. Kieltämättä Cobenin huumori ampuu paikoin yli, tai sanotaanko, että on ainakin melkoisen kieroutunutta...

Vaikka tarina itsessään onkin vakava, siinähän käsitellään mm. median mustamaalauksen uhreiksi joutuneita henkilöitä, teos pitää sisällään yllättävän syvällisen sanoman. Onko järkeä myrkyttää niin omaa, kuin muiden elämää katkeruudella, kun on mahdollisuus antaa anteeksi?

Pidin ja suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥