tiistaina, marraskuuta 22, 2011

Kristina Ohlsson; Tuhatkaunot

   

Ikääntynyt pappi puolisoineen löydetään kuolleena kotoaan Tukholman keskustasta. Tapaus vaikuttaa tyypilliseltä perhetragedialta: mies on ottanut hengen ensin vaimoltaan, sitten itseltään. Samaan aikaan Ali istuu pimeässä asunnossa lukkojen takana. Hän on paennut Irakin sekasortoa ja toivoo uuden elämän alkua Ruotsissa. Hänen hyväntekijänsä odottaa häneltä vain pientä vastapalvelusta.

Fredrika Bergman tarttuu kollegoineen toimeen ja alkaa selvittää pariskunnan murhamysteeriä Alex Rechtin tiukassa valvonnassa. Tutkimusryhmälle valkenee varhaisessa vaiheessa, että kuolinsyy ei ole itsemurha vaan jotain paljon mutkikkaampaa. Tapaukseen tuntuu liittyvän löyhästi jos jotakin, ja se kiemurtelee tutkimusryhmän otteesta Ruotsin rajojen ulkopuolelle. Kello käy, mutta avainhenkilöt vaikenevat.

Tuhatkaunot on toinen kirja Fredrika Bergmanista ja hänen läheisimmistä työtovereistaan. Se on itsenäinen jatko-osa Nukketalolle.

***

Kun ei ole suuria odotuksia kirjan suhteen saattaa yllättyä positiivisesti. En tullut katsoneeksi mitä aikoinaan Nukketalosta blogiin kirjoitin, mutta muistaakseni teos ei siinä määrin ihastuttanut, että sille olisin kieli pitkällä jatkoa odottanut. Kuitenkin kun tämä seuraava Fredrika-sarjan osa vastaan tuli, niin tottakai sen kirjastosta mukaan otin. Ja lukukokemus osoittautui herkuksi. Tarina oli oikeasti jännittävä ja kirjailijan viljelemään huumoriin tykästyin heti. Näitä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥