tiistaina, elokuuta 17, 2010

Mons Kallentoft; Suvisurmat

On kuumin kesä miesmuistiin. Lämpöaalto pitää Linköpingin kaupunkia otteessaan, ja metsäpalot raivoavat ympäröivissä metsissä. Eräänä aamuna löytyy 14-vuotias tyttö alasti ja verisenä kaupungin suurimmasta puistosta. Tyttö itse ei muista tapahtuneesta mitään ja paikalta ei löydy ainuttakaan johtolankaa, johon ylikonstaapeli Malin Fors ja hänen kollegansa Zeke voisivat tarttua. Mutta tyttö löytyi nimettömän vihjeen avulla. Kuka poliisiasemalle oli soittanut?


Tapaus järkyttää Malinia syvästi, varsinkin kun hänen oma tyttärensä on samanikäinen. Kun poliisi saa ilmoituksen että toinenkin tyttö on kadonnut, epätoivo ei ole kaukana. Kuoleman kesä on saapunut Linköpingiin, ja unelma kauniista kesälomasta muuttuu muutamien hellepäivien aikana hirvittäväksi painajaiseksi.

Suvisurmat on Mons Kallentoftin Malin Fors -trilogian toinen osa. Ensimmäinen osa, Sydäntalven uhri, on saanut ylistävän vastaanoton.


***

Kyllä, kyllä, KYLLÄ!! Kallentoft on ehdottomasti tämän hetkinen suosikkikirjailijani! Ihastuin hänen runolliseen tyyliin jo Sydäntalvea lukiessani, ja tämä sarjan toinen osa vahvisti tunnetta.

Takatekstin perusteella voisi kuvitella kyseessä olevan melkoisen tavallinen dekkari. Nuoria tyttöjä katoaa, joo-o, sarjamurhaaja liikenteessä, tuttua. Mutta kirjailijan kerronta on aivan omaa luokkaansa. Näissä teoksissa sekoittuvat elävien ja kuolleiden maailma, teksti on hyvin fiilispohjaista ja koskettavaa luettavaa. Malin Fors on omista traumoistaan kärsivä henkilö, johon ainakin minun oli helppo samaistua. Muutkin henkilöhahmot ovat uskottavia ja dialogit elämänmakuisia. Tarinaan oli ehkä siksikin niin helppo päästä sisään, koska kirjassa vallitsee hirvittävä helle (jotenkin tutun kuuloista)...

Vaikkei jännäreistä hirveästi piittaisikaan, mielestäni tähän kirjailijaan kannattaa tutustua. Hänen teoksensa erottuvat positiivisesti genrestä ja ovat rajuudestaan huolimatta kaunista luettavaa.

Jään odottelemaan sarjalle jatkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥