tiistaina, marraskuuta 02, 2010

Karin Slaughter; Pelon huone

Etsivä Will Trent selvittää teinitytön kidnappausta ja murhaa Karin Slaughterin uusimmassa jännärissä. Abigail Campano saapuu iltapäivän tennistunnilta kotiinsa Atlantan varakkaalle esikaupunkialueelle jakohtaa painajaismaisen näyn. Ikkuna on rikki, matossa on verisiä jalanjälkiä ja porrastasanteella makaa hänen tyttärensä, jonka ylle on kumartunut mies veitsi kädessään. Järkyttynyt äiti joutuu hirvittävään kamppailuun, joka muuttaa hänen elämänsä ikiajoiksi. Kun paikallinen poliisi tekee tutkimuksissa kohtalokkaan virheen ja asettaa vaaraan toisenkin teinitytön, erikoisagentti Will Trent kutsutaan apuun. Hän saa parikseen etsivä Faith Mitchellin, joka tuntee epäluuloa Williä kohtaan ensihetkestä alkaen. Näiden kahden on kuitenkin löydettävä keino tulla toimeen, jotta koulumaailmaa varjostava inhottava rikosvyyhti saataisiin selvitettyä.

***

Slaughter on yksinkertaisesti jännäreiden kuningatar, aivan mahtava kirjailija! Pidin paljon hänen aiemmasta sarjastaan, ja tämä toinen Will Trent-dekkari näyttää uusia ulottuvuuksia kirjailijasta. Aiempien teosten rosoisuus on vaihtunut sujuvaan ja varman oloiseen tyyliin, josta huomaa kirjailijan kypsyyden. Shokeeraava on tämäkin tarina, mutta mielestäni kuitenkin perinteisemmällä tyylillä, kuin aiemmat helmet. Ehkä kirja onvähän liiankin tyypillisiä kaavoja noudattava jännäri, mutta mitäpä tuosta, kun Slaughter tuo henkilöt esiin uskomattoman elävästi.

Will Trentin edustama hyvyys tuo positiivista vaihtelua rikostutkinnan kovaan maailmaan. Pidin kympillä ja suosittelen sydämestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥