torstaina, helmikuuta 03, 2011

Anja Lampela; Pyry

Rikosromaani yksin jääneen äidin painajaisesta

Pinjan elämässä on kaikki hyvin. Hänellä on juuri se oikea elämänkumppani ja isä tulevalle vauvalle. Sitten kesken onnellisen odotuksen mies löytää uuden rakkauden ja lähtee. Siitä alkaa Pinjan painajainen.

Pyry kertoo omistautuvasta rakkaudesta, petoksesta ja rikoksesta. Kiristyvä jännitys pitää otteessaan yllätykselliseen loppuun saakka. Pinjan tarina sijoittuu nykypäivään ja sen tapahtumat voisivat olla totta tässä ja nyt, meidän jokaisen naapurissa.

Pyry on oululaisen vieraiden kielten opettajana toimineen Anja Lampelan kolmas romaani.

***

Uutuuskirjoista tämän bongasin, ja onneksi en antanut aneemisen kannen itseäni säikäyttää. Olisi jäänyt muuten teos lukematta ja hieno lukuelämys kokematta.

Kuten minulle uusien kirjailijatuttavuuksien kanssa tuppaa olemaan, suhtauduin alkuun tekstiin kriittisesti, enkä ollut oikein varma siitä, onko teos hyvä vai huono. Jossain vaiheessa tarina imaisi mukaansa ja hätkähdytti rajuudellaan. Juonesta en uskalla paljastaa oikeastaan mitään. Koruton ja ajatuksiaherättävä romaani kohtalaisen arkisesta aiheesta, suosittelen.Tämä on jo Lampelan kolmas teos, täytyisi tutustua muihinkin kirjoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥