keskiviikkona, helmikuuta 23, 2011

Tess Gerritsen; Katoaminen

Kuolinsyyntutkija Maura Isles kokee järkytyksen, kun hukkuneeksi todettu nainen herää henkiin ruumishuoneella. Sairaalaan päästyään nainen kaappaa aseen ja ottaa panttivankeja. Joukossa on viimeisillään raskaana oleva etsivä Jane Rizzoli. Maura ja Janen aviomies yrittävät selvittää mystisen kaappaajan henkilöllisyyttä ja tarinaa. Kun paikalle ilmestyy liittovaltion agentteja, he tajuavat olevansa tekemisissä tavallista monimutkaisemman jutun kanssa. Vain aseistautuneen kaappaajan armoilla oleva, synnytyskivuista kärsivä Jane voi ratkaista tilanteen - jos hän selviää hengissä yön yli.


"Kirjailijan uusi vahva, hienovireinen trilleri. Hänen ideansa eivät osoita loppumisen merkkejä." - Bookreporter.com Tess Gerritsen on ollut Suomen bestseller-listoilla kymmenen vuotta. Hänen kirjojaan julkaistaan yli 20 maassa.

***

Palasin taas minulle tuttuun ja turvalliseen jännitysgenreen. Ko. kirja on mielestäni Gerritsenin parhaita (tosin olen tainnut sanoa näin ennenkin...). Tarina toi mieleen brutaalin Lasi maitoa, kiitos -teoksen, joka käsitteli samaa aihetta, ihmiskauppaa. Joskin Gerritsenin kirja on -yllättävää kyllä- siistimpi versio.

Juoni pitää lukijan tiukasti otteessaan, ravistelee ja viihdyttää. Toisaalta kirja jätti vihaisen ja surullisen olon ihmiskaupan uhrien puolesta. Se kun valitettavasti ei ole mikään keksitty juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥