torstaina, heinäkuuta 09, 2009

Tommy Hellsten; Saat sen mistä luovut

262s.

Saat sen mistä luovut on kirja, joka porautuu uudella, raikkaalla tavalla perimmäisiin kysymyksiin. Se ravistelee totunnaisia asenteita ja kyseenalaistaa monet selviöinä pidetyt arvot ja arvostukset yhteiskunnassamme.Ihminen on aina hakenut turvaa siitä, että lopettaa matkustamisen, pysähtyy paikoilleen ja pystyttää leirin, johon päättää asettua loppuiäkseen. Mutta turvan löytää vain se joka siitä luopuu, elämän se joka ottaa riskin ja lähtee liikkeelle, uskaltautuu seikkailuun. Ei tarvitse tulla uskonnolliseksi löytääkseen syvyysulottuvuuden elämässään. On kysymys ihmiseksi tulemisesta. Ihminen on enemmän kuin kaikki se mitä hän tekee ja tuottaa. Vain ihmisen muuttuminen antaa toivoa maailman muuttumisesta paremmaksi.Saat sen mistä luovut kokoaa Hellstenin ajattelun pohjavirrat - ne oivallukset jotka ovat syntyneet hänen työskennellessään ihmisen kasvuun ja muuttumiseen liittyvien kysymysten parissa. Hellstenin uusin kirja kiinnostaa varmasti hänen aikaisempien kirjojensa lukijoita, elämäntaitokirjallisuuden lukijoita ja pohdiskelevan hengellisen kirjallisuuden lukijoita.

***

Aivan täsmäkirja tämän hetkiseen elämäntilanteeseen! Luin teoksen joskus vuosia sitten ja aivan kaikki teoksen teoriat eivät silloin avautuneet. Näemmä viisi vuottakin tuo elämänkokemusta, koska tällä lukukerralla teos todellakin upposi.

En tiedä voiko tätä luokitella varsinaiseksi "itsehoito-oppaaksi", joille tuppaan olemaan hiukan allerginen... Paljon ajattelemisen aihetta kirja antoi, asetti jopa vasten seinää, hyvin positiivisella tavalla. Mm. kirjan väittämä; "usko on elämistä siinä vakuuttuneisuudessa, että minua rakastetaan ja minä en ole yksin" on helppo lukea, vaikea sisäistää. Näinhän se kuitenkin menee. Joskus olennaiset asiat kaipaavat muistutusta.

Myös tämä väittämä; "aikuisuus on sitä, että lapsuus loppuu. On ryhdyttävä oman itsensä äidiksi ja isäksi sen sijaan, että odottaisi muiden siihen ryhtyvän." pysäytti. Vaikka olenkin "jo" kolmikymppinen.

Erittäin suositeltavaa lukemista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥