torstaina, heinäkuuta 09, 2009

Karin Slaughter; Sokaistu

359s.


Karin Slaughter (s. 1971) on jännityskirjallisuuden kuuma nimi maailmalla. Esikoisteos Sokaistu nosti hänet Yhdysvalloissa rikoskirjailijoiden eturiviin. Sokaistu nousi kotimaassaan kahdenkymmenen parhaiten myydyn kirjan joukkoon ja Englannissa bestsellerlistan kolmanneksi.

Sara Linton on rauhallisen Heartsdalen pikkukaupungin lastenlääkäri ja patologi. Hän löytää Sybil Adamsin vakavasti haavoitettuna lounasravintolan vessasta. Saran pelastusyritykset ovat turhia, sillä kahden syvän viillon muodostama risti on kuolettava.

Tämä on sadistisen psykopaattiraiskaajan ensimmäinen näytös. Hän huumaa uhrinsa sokaisevalla belladonna-kasvin myrkyllä ja viljelee raamatunlauseita rikoksissaan. Tapauksiin liittyy kummallisia yhteensattumia, jotka viittaavat Sara Lintoniin. Rikossarjaa selvittäessään kirjan päähenkilöt joutuvat kohtaamaan menneisyytensä salaisuudet, joille he ovat ummistaneet silmänsä.


***

Tämän esikoisteoksen ostin joskus kirjaston poistomyynnistä.

No juu, melko raflaava-aiheinen jännäri... Kyllähän tästä paljon verisiä yksityiskohtia löytyi, mutta toisaalta teos on kirjoitettu niin vetävään tyyliin, etten voinut olla pitämättä. Luultavasti luen muutkin kirjailijattaren teokset. Osastoa *ei herkille*.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥