sunnuntaina, heinäkuuta 05, 2009

Tuija Välipakka; Härkätanssija

240s.

Koko ikänsä Tii on kamppaillut riippuvuuksien kanssa. Onnettomasti päättynyt parisuhde jääkiekkoilijan kanssa on naulinnut hänet nyt kolmikymppisenä yhä lujemmin paikoilleen. Yllättäenkuolleen Mikaelin kuvasta Tii ei kerta kaikkiaan pääse irti. Mutta silloin saapuu hurmaava härkämies Samuel. Itsetietoisesti ja valloittavasti Samuel saa Tiin virkoamaan, iloitsemaan, hullaantumaan. Samalla Tii uskaltautuu tekemään matkaa menneisyyteensä, kohtaamaan uudelleen elämänsä miehet isästä lähtien. Hän huomaa, että yhä uudestaan hän on ollut valmis asettumaan siihen rooliin, jonka miehet ovat hänelle antaneet. Samuelin kanssa Tiin elämä muuttuu. Hänlöytää itsestään rohkeuden heittäytyä suuren otuksen eteen, käydä tanssiin sen kanssa. Lopulta Tii eikuitenkaan voi aavistaa, miten sairaaksi meno yltyy tämän miehen kanssa. Sillä Samuelilla on synkeä salaisuutensa.

***

Erittäin mielenkiintoinen kirja. Mielestäni jokaisen, joka on jossain elämänsä vaiheessa joutunut elämään narsistin kanssa, tulisi kirja lukea. Itselleni teos antoi hurjasti ajateltavaa, vertaistukea ja lopulta myös lohtua. On uskallettava rakastaa myös itseään. Rakastaa niin paljon, ettei anna kaiken maailman susien itseään riepotella. Joskus on vain pakko opetella sanomaan yksinkertainen sana; ei. Tämän kirjan päähenkilö Tii oppi, vähintäänkin, kantapään kautta. Oli rankkoja menetyksiä menneisyydessä ja oli nykyisyys, jota ei jaksanut elää yksin.

Mutta lopulta oli pakko kasvaa.

Välipakan ilmaisu on runollisen yksityiskohtaista, kaunista. Hänellä on selkeästi oma tyyli, josta olen jopa hiukan kateellinen. Osaisipa itsekin löytää yhtä osuvia kielikuvia. Palkitseva ja hienosti mielenkiintoa ylläpitävä teos!

4 kommenttia:

 1. Tämä kirja pitää etsiä käsiin jo pelkästään mainitsemiesi kadehdittavan tyylin ja kielikuvien takia. (Kurkkasin muuten profiiliasi ja hämmästyin. Ajatusten kypsyys ja ilmaisutaito eivät näemmä ole iästä kiinni!) t. Lailaluu

  VastaaPoista
 2. Suosittelen kirjaan tutustumista, Lailaluu. Kiva, kun löysit tänne :)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Löysin tieni blogiisi. Oli mukava lukea kirjoituksiasi sekä arviosi kirjastani. Ottaisitko minuun yhteyttä niin voisin lähettää sinulle kesätervehdyksenä jonkin toisen kirjoistani? Siis jos tahdot :-)
  Terveisin Tuija Välipakka
  tuija.valipakka@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 4. Olen puolivälissä kirjaa. Erittäin mielenkiintoinen aihe parisuhteen (tuhoavasta) dynamiikasta ja rikasta tuoretta kieltä. Tämä oli uusi löytö, tai olen kyllä lukenut Välipakan Sata tapaa tappa sielu-kirjan. Avaa omia silmiä ja tarjoaa pureksittavaa. Hyvä, kepeä chick litin rinnalle tarvitaan tummempia sävyjä.

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥