torstaina, tammikuuta 14, 2010

Yrsa Siguroardóttir; Kolmas merkki

Thora Gudmundsdottir, lakinainen ja yksinhuoltajaäiti, saa puhelun saksalaiselta naiselta, joka lupaa järjettömän suuren palkkion poikansa murhan selvittämisestä. Opiskelijanuoren ruumis on löytynyt kammottavalla tavalla runneltuna yliopistolta.Tutkimuksissa Thoralle muodostuu kuva omalaatuisesta nuorukaisesta, joka oli pakkomielteisen kiinnostunut noituudesta, salamenoista, keskiaikaisista kidutusvälineistä ja inkvisitiosta - ja joka oli löytänyt Reykjavikin yliopistolta lukuisia kaltaisiaan. Kaiken keskiössä näyttää olevan Malleus Maleficarum eli Noitavasara, vuonna 1486 ilmestynyt inkvisition opaskirja.

***

Jännärilinjalla jatketaan, kuinkas muuten, ja tällä kertaa tapahtumat sijoittuivat kiehtovaan Islantiin. Tämä kansainvälinen bestseller yllätti huumorillaan, aihe kun on noinkin karu. Thóra, kirjan päähenkilö, oli helposti samaistuttava hahmo ja hänen pirteä elämänasenne siivitti mukavasti tarinaa.

Itse tarina jäi jotenkin laimeaksi pelkästään siitä syystä, että edellinen lukemani kirja vain oli niin yksinkertaisen mahtava, etten ollut vielä päässyt teoksen "yli". Niinpä Kolmas merkki tuli minun osalta luetuksi vähän kuin välipalana, erittäin maistuvana sellaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥