maanantaina, tammikuuta 18, 2010

Donna Leon; Ystävä sä lapsien

Pikkupojan sieppausta tutkiessaan Guido Brunetti törmää maailmaan, jossa lapsia voi ostaa rahalla

Kun komisario Brunetti kutsutaan sairaalaan tapaamaan brutaalin hyökkäyksen kohteeksi joutunutta lastenlääkäriä, ilmassa on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Kolme miestä on tunkeutunut yöllä lääkärin kotiin, mukiloinut hänet ja siepannut hänen puolitoistavuotiaan poikansa. Kuka tämänkaltaisen teon takana voi olla?

Tutkimusten edetessä Brunettille alkaa paljastua kokonainen lapsettomuuden ja epätoivon maailma, jossa vauvat ovat kauppatavaraa. Mutta löytyykö taustalta jotain vielä pahempaa kuin rahanhimo? Ja ketkä kaikki oikein ovatkaan sekaantuneet asiaan?

Ystävä sä lapsien on Donna Leonin 16. Brunetti-kirja Venetsian, ruoan ja hyvän dekkarin ystäville. ”Sellainen Venetsia on. Epälooginen, julmakin – mutta herkullinen.” – Kotiliesi


***

Ensimmäinen lukemani kirja supersuositusta Brunetti-sarjasta tarttui mukaan kirjastosta kiehtovan kansikuvan takia. Teos tarjosi muutamat makeat naurut ja hyvää mieltä, kiitos kerronnan. Kovin jännittäväksi en kirjaa kuitenkaan kokenut ja juoni tuntui melko tylpältä. Kevyempien dekkareiden ystäville tämä on takuuvarmaa luettavaa.

Kirja laittoi miettimään eettisiä arvoja; onko oikein ostaa lapsi, jos biologisia mahdollisuuksia saada omaa vauvaa ei ole. Toisella puolella maapalloa lapsia on liikaa, toisella taas hedelmöittyminen on käymässä aina vain vaikeammaksi.

Ehkei kirja ollut aivan minulle mieluisinta luettavaa, mutta ymmärrän silti Leonin suosion.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥