lauantaina, helmikuuta 06, 2010

Harlan Coben; Lupaus

Nuoret ovat nuoria - mutta joskus heidän elämäänsä on puututtava. Kun Myron Bolitar kuulee naisystävänsä tyttären ja tämän kaverin puhuvan humalassa ajaneista ystävistään, hän tarjoutuu auttamaan. Myron lupaa kuljettaa Erinin ja Aimeen turvallisesti kotiin - koska tahansa, mistä tahansa, ja silloinkin kun omille vanhemmille soittaminen on liian kiusallista.

Myron luulee tekevänsä tytöille palveluksen, mutta erehtyy. Pian Aimee pyytää apua keskellä yötä ja haluaa kyydin Manhattanilta newjerseyläisen kaverinsa luokse. Aamulla tytön vanhemmat ilmoittavat hänet kadonneeksi. Myron on viimeinen, joka on nähnyt Aimeen elossa, mutta poliisi vapauttaa hänet nopeasti epäiltyjen listalta. Silti hän tuntee velvollisuudekseen selvittää tytön kohtalon. Ratkaisu yllättää - ja paljastaa samaa koulua käyvien oppilaiden elämästä koko joukon hätkähdyttäviä salaisuuksia.

***

Olin aivan lääpälläni aiemmin lukemiini Cobenin kirjoihin mutta jostain syystä tämä oli pettymys. Toki pidin kirjailijan tyylistä, huumorista (jota oli tässä teoksessa viljelty ehkä liikaakin). Itse tarina tuntui vaan turhan epäuskottavalta, paikoin jopa tylsältä. Kadonneista löytämäni tummat sävyt puuttuivat kokonaan ja kirja oli kaikessa viihdyttävyydessään jotenkin ontto.

Olihan Coben tehnyt muutamia syvällisiäkin havaintoja tekstissään, niistä plussaa. Ehkä olen vain lukenut liikaa dekkareita ja tämä genre alkaa jo tulla korvista ulos... Vinkatkaahan hyvää draamaa, kiitos! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥