perjantaina, syyskuuta 23, 2011

Leena Lehtolainen; Oikeuden jalopeuraHenkivartija Hilja Ilveskero kuhertelee ja pakoilee rakkaansa David Stahlin kanssa Italiassa. Äkillisesti David katoaa - ja hänen huoneestaan löytyy ammuttu mies.

Hilja palaa hämmentyneenä Suomeen, mutta vastaustensijaan alkavat kysymykset kasaantua. Onko David elossa? Miksi tämän kännykästä oli löytynyt komisario Rytkösen numero? Onko David ollut rehellinenHiljalle? Miksi Davidin tavaroissa oli ollut Kopparnäsiin suunniteltavan lomakylän asiakirjoja? Miksi hämärämies Trankov tuntuu yhtäkkiä kovin luotettavalta ja puoleensavetävältä?

Vailla biologisia vanhempia kasvanut Hilja saavihiä myös äitinsä surmasta - ja asiasta jota hän ei voinut kuvitellakaan.Oikeuden jalopeura on vauhdikas ja yllättävä trilleri ihmisen identiteetin moninaisuudesta ja sen peittämisestä. Kuka on kenenkin puolella, kehen voi luottaa? Mikä on kunkin hinta, kenet kukin on valmis joko pettämään tai pelastamaan?

***
 
Voittajafiiliksellä täällä blogia päivittelen, sain nimittäin luettua tämän kirjan loppuun! Sanotaan nyt vaikka, että tämä on virallisesti ensimmäinen vauvan syntymän jälkeen luettu teos, vieläpä melko vähäistä kiinnostusta herättävä sellainen.

Joskus uhosin lukeneeni kaikki Lehtolaisen romaanit, mutta ensimmäinen Hilja Ilveskerosta kertova teos minulla on lukematta. Pidän kirjailijasta, mutta en niinkään tämän tyylisestä kansainvälisestä rikollisuudesta kertovasta kirjallisuudesta. Tässä kirjassa liikutaan pääasiassa kotoisasti kotimaassa, ja juoni vaikutti luettavalta, joten annoin Hilja-sarjalle mahdollisuuden.

Tarina tuotti siis kuitenkin pettymyksen. Juoni osoittautui sekavan kangertelevaksi, itse päähenkilö ei ollut kovin sympaattinen ja loppuen lopuksi kirjassa tapahtui hyvin vähän. Varmaan seuraavassa osassa selviää enemmän, mutta se jäänee kohdallani lukematta.

Plussaa kuitenkin Lehtolaisen aina hyvästä kerronnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥