sunnuntaina, huhtikuuta 21, 2013

Annikan Top 10


Leppoisaa sunnuntaita teille, Lukijat! Kävin jo ulkona kevättä ihastelemassa ja nyt maltan hetkeksi tähän koneen ääreen istahtaa. Minut nimittäin haastoi 11. kysymyksellä ihana Aletheia. Kiitos ystävä ja pahoittelen, että vastailun kanssa hiukan kesti! Aiemmat vastaavat haasteet löytyvät ainakin täältä.

Blogeissa on pyörinyt nyt Top 10 -listat, ja sillä saralla minut haastoi puolestaan Amma. Kiitos ihana! Joskus olen tehnyt postauksen nimellä Lukuelämyksiä vuosien varrelta, mutta lähestyn nyt aihetta himpun verran eri näkökannasta. Mietin Amman tavoin kirjoja, jotka ovat jollain tavalla minut pysäyttäneet, saaneet lukijan jopa kyyneliin. Tunne on se voima, jota kirjoista haen, tunne nyt tässäkin postauksessa minua ohjatkoon. Mutta ensin ne kysymykset.
 
 1. Mikä on lapsuutesi suosikki satuhahmo?  Pekka Töpöhäntä
 2. Minka genren kirjoja luet mieluiten? Psykologisia trillereitä ja voimakasta draamaa
 3. Kotimaista vai ulkomaista? Molempi parempi. Blogia selaillessa huomaan kyllä kallistuvani vähän enemmän kotimaisten puoleen.
 4. Luetko runoja? Luen.
 5. Paras novelli(kokoelma)? Voi hyvänen aika, luen niin vähän novelleja, että nyt lyö kyllä tyhjää...
 6.  Kuinka usein käyt kirjastossa? Totta kai, useamman kerran viikossa!
 7. Saako kirjoihin tehdä hiirenkorvia? Omiin saa. Minä ainakin merkkaan surutta arvostelukappaleiden puhuttelevat kohdat hiirenkorvin. Kirjaston kirjojen kanssa käytän post-it lappuja :)
 8. Kierrätätkö kirjoja? Kyllä. En tahdo seisottaa hyllyssä teosta, jota en aio toiseen kertaan lukea.
 9. Kuinka paljon kirjoja omistat? Kokoelmani on maltillinen juuri kierrätyksen takia. N. 100 kpl
 10. Hauskin kirjamuistosi? Mielensäpahoittajat
 11. Lempi sarjakuvasi? Kyllä se kallistua Aku Ankkaan
Ja sitten Annikan Top 10, joka voisi satunnaisessa järjestyksessä mennä näin

Emma Donoghue; HuoneLaura Save; Paljain jaloin


Julie Orringer; Näkymätön silta


Petri Karra; Pakenevat unet


Jennifer Worth; Hakekaa kätilö


Geraldine Brooks; Kirjan kansa


Sofi Oksanen; Puhdistus

Carlos Ruiz Zafón; Tuulen varjoKhaled Hosseini; Tuhat loistavaa aurinkoa

Heidi Köngäs; Luvattu

Koska näiden listojen lukeminen on sekä hauskaa että avartavaa, tahtoisin mieluusti lukea seuraavien henkilöiden omat top kympit;

Aletheian
Elegian
Kristan
Minnan
Annin
Annamin

(älkää kuitenkaan ottako paineita :)

Ja hei, vielä on huomiseen saakka aikaa osallistua arvontaan!!

Rakkaudella,
Annika

Edit**

Ps. Sain vielä Kristaltakin 11. kysymystä, kiitos ystävä  ♥ Nyt en jätä haastetta roikkumaan, vaan vastaukset tulevat saman tien.

1. Voice of Finland vai Idols? Voice of Finland - ehdottomasti!
2. Tuomas Kyrö vai Miika Nousiainen? Kyrö ♥
3. Kirjeet vai sähköposti? Tylsästi sähköposti, vaikka perinteisiä kirjeitä onkin ihanaa saada.
4. Fantasia vai tositarina? Tositarina. Huonosti luen kumpaakaan genreä.
5. Rock vai pop? Rock!
6. Näytelmä vai elokuva? Elokuva.
7. Cheek vai Elastinen? En tykkää kummankaan musiikista, mutta VoF:n myötä olen tykästynyt Elan persoonaan :)
8. Tulevaisuus vai menneisyys? Tulevaisuus.
9. Puhdistus vai Stalinin lehmät? Puhdistus.
10. Hiljaisuus vai äänet? Hiljaisuus olisi "kovassa huudossa juuri nyt"...
11. Komedia vai draama? Draama.


29 kommenttia:

 1. Paljain jaloin, Puhdistus, Huone ja Tuulen varjo ovat lukulistalla. En ole lukenut vielä yhtään kirjaa listaltasi, mitä vähän hävettää myöntää, sillä ainakin blogeissa useampaa listallesi päässyttä kirjaa on luettu paljon. Puhdistus on minulla osa kyllä tämän vuoden TBR10-haastettanikin ja Paljain jaloin odottaa minua kirjastossa, joten ne ainakin varmasti tulee luettua tänä vuonna. Kirjan kansa oli Leena Luminkin vastaavalla listalla, joten täytyy varmaan laittaa lukulistalle, kun siitä noin paljon on pidetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annami, en minäkään ole lukenut kanssabloggaajien top 10-listoilta kuin murto-osan. Näitä on kyllä ihana bongailla ja saada samalla lukuvinkkejä! Listan laatiminen taas on melkoisen haastavaa, kokeile :)

   Poista
 2. Odotan ihan hirveästi Luvattu-kirjan lukemista! Kauheita nämä sunnuntait kun kirjastot ovat kiinni. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! :) Ja kesäaikaan kun siirrytään, paikallinen kirjasto on kiinni lauantaitkin, oi voi...

   Luvattu tuli jotenkin ihan iholle, toivottavasti tekee saman sulle.

   Poista
 3. Ihanaa, kiitos tästä haasteesta. :) Minultapa löytyisi myös blogistani sulle jotain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krista, liitin vastaukset tähän postaukseen :) Kiitos!

   Poista
 4. Kirjan kansa on omallakin listallani, Näkymätön silta olisi ollut 13.

  Luvatun olen lukenut, mutta saman kirjailijan Vieras mies teki minuun suuremman vaikutuksen.

  Hyvin sinä sait listan kasaan, vaikka et vielä vuosia olekaan blogannut;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kyllä näitä sai vähän pohdiskella. Hassua, että luen niin paljon dekkareita, mutta tälle listalle niistä ei päässyt yksikään... Mitähän tästä voisi päätellä...

   Sain Monsin kirjan luettua ja nyt tuli jännäriähky, ei niitä minulle vähään aikaan, kiitos!

   Kirjan kansa ja Näkymätön silta ovat loistavia.

   Poista
 5. Sinullakin on tuo Huone listalla. Pitääkin äkkiä lukea se loppuun! Olen aloittanut jo pari viikkoa sitten, mutta jotenkin se on jäänyt kesken, vaikka pidänkin siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, minulle Huone oli huippu, vaikka kaikki eivät olekaan sen loppupuoleen tykästyneet. Eläydyin täysillä Jackin osaan! Aika mainiosti kirjassa on pyöräytetty ympäri peruskaappaustarina.

   Poista
 6. Muutes, aion tehdä Kouvolan kirjastoon kirjailijavierailun elokuussa ;) Toivottavasti kirjaston kanssa hoituu asia ja lukkoon lyönti jouhevasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mahtista!! Ilmoittele jo hyvissä ajoin kun tiedät tarkemmin aikatauluista :) Siellä sitten nähdään!

   Poista
 7. Kiva lista! Olen lukenut Huone, Tuhat loistavaa aurinkoa, Tuulen varjo ja Puhdistus, mutta vaikka osa lukukokemuksista onkin ollut jopa todella hyviä, ne eivät ehkä kuitenkaan sijoittuisi minun listalleni. Tosin Tuulen varjon ja Tuhat loistavaa aurinkoa olen lukenut ennen blogia, joten jo siinä mielessä ne jäävät sijoituksetta.

  Hakekaa kätilö -sarjaan olen totaalisen rakastunut ja varmasti tykkäisin kirjastakin, jos sen lukisin. Ja ehkä luenkin joku päivä.

  Paljain jaloin ja Näkymätön silta kiinnostavat molemmat, niitä kun on kehuttu kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla, miltä sinun listasi tulee näyttämään! Erilaisuus on hienoa, lukijoinakin meillä on omat mieltymyksemme ja taustamme, joita vasten tekstiä peilaamme. Tulipas lause :)

   Mulle Tuulen varjo oli mystisessä tunnelmassaan pelottava aikuisten satu, TLA taas lumosi kerronnallaan. Ja se äitiysteema siinä...

   En sitten ehtinyt korkata kätilöä tv-sarjana. Saattaapi olla, että ostan aikanaan boxin!

   Poista
 8. Tykkään niin näistä listoista. Monta samaa kirjaa, joista olen itsekin pitänyt: Huone, Puhdistus, Tuhat loistavaa aurinkoa ja monta sellaista, jotka ovat tbr-listallani =) Ja Kätiö on hurmannut tv-sarjana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari a, meillä kun on sen verran samanlainen kirjamaku, voisinpa miltei arvata sinun ihastuvan näihin tbr-listallasikin komeileviin teoksiin :) Kokeile ihmeessä!

   Kuten Sonjalle jo kommentoin, en ehtinyt kätilö -telkkusarjaa aloittaa. Kirjana ihana ja toivottavasti seuraavatkin osat suomennetaan!

   Poista
 9. Huone on näistä ainoa, jonka olen lukenut. Jonkinlainen kiinnostus syttyi Näkymättömään siltaan. Hmm. Pitäisi varmaan hankkia muutama pää lisää, että voisi lukea montaa kirjaa yhtä aikaa. Missäs se lähin pääkauppa taas olikaan. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, kerro ihmeessä jos löydät pääkaupan! Olisikos pääkaupunkiseudulla mahdollisesti sellaisia? :D Minullekin vaihtopää tulisi tarpeeseen, ei tarvitsisi käyttää samaa päätä kesät talvet, ja helpottaisihan se lukemistakin!

   Näkymätön silta on melkoinen järkäle, mutta kiristyneet niskalihakset palkitaan huimalla lukuelämyksellä.

   Poista
 10. Kiinnostava lista, jolla on paljon minulle lukemattomia kirjoja.

  Hosseinin kirjat luin ennen blogiaikaa. Köngäksen kirja vaikuttaa kiinnostavalta! Puhdistus olisi minunkin listallani, jos olisin sen blogiaikana lukenut. Huiman hieno kirja! Tuulen varjo jäi minulla kesken....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Puhdistus on kyllä ihan loistava! Miten minulla on sellainen tuntuma, että voisit Köngäksestä pitää... Kannattaa ainakin kokeilla! Jotkut blogikollegat ovat jopa nimenneet Heidin suomen parhaimmaksi kirjailijaksi.

   Tuulen varjo on erikoinen, itse ihastuin sen satumaiseen, "dark romantic" -tunnelmaan.

   Poista
 11. Kiva lista sullakin! Kirjan kansan, Puhdistuksen, Tuulen varjon ja Tuhat loistavaa aurinkoa olen lukenut ja kaikista pitänyt. Lukemista odottamassa sen sijaan ovat Huone, Näkymätön silta ja Köngäkseltä muuta (Vieras mies). Hyvää luvassa, varmasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Huone on niin koskettava, Näkymätön silta taas todella hieno... Köngäksen Vieras mies on miltei yhtä hyvä kuin tämä Luvattu, samoin Hyväntekijä. Mielenkiinnolla odotan arviotasi näistä :)

   Poista
 12. Oi, kiitos. Puhdistus on kyllä vaikuttava kirja. Luin sen vain itse aikana ennen blogia. Pitää alkaa muhituttamaan aivoissa tuota omaa top 10 listaa. :) Moni sinun listaltasi löytyvä kirja on minun TBR-listan kärkipäässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, nyt vasta tajusin, että haasteen tarkoitus oli listata nimenomaan blogiaikana luetut kirjat! Hyvä minä :) Itse luin Puhdistuksen pitäessäni blogia vuodatuksen puolella, Tuulen varjo taisi olla myös niitä aikoja. Huh, en siis ihan tyrinyt top10:ä.

   Odotan innolla listaasi! :)

   Poista
 13. Pekka Töpöhäntä, iiih <3 Olin ihan hulluna Töpöhäntä-kirjoihin!

  Kiintoisa tuo sinun listasi, kaikkia listasi kirjoja en ole lukenut, mutta osan kuitenkin. Tuota Hankkikaa Kätilöä olen vierastanut siitä lähtien, kun se täällä julkaistiin, mutta nyt kun olen lukenut siitä blogeista, olen alkanut vaivihkaa kiinnostua. Voi olla, että on pakko lukea se :D

  Kiitosta haastamisesta! Tämä onkin mukava haaste, jonka teen mieluusti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, nyt vasta huomasin tämän kommentin... Juu, Pekka Töpöhäntä oli ihana, muistan katsoneeni ne pari Pekka-leffaa jossain iässä miltei kerta päivään :D Ja kirjastosta otin aina Pekkoja.

   Minä kiinnostuin Kätilöstä siksi, että haaveilen vaimeasti kätilön ammatista :) Kirjassa oli mukavasti sekaisin faktatietoa, historiaa ja monenlaisia ihmiskohtaloita.

   Ja minä jään nyt jännäämään, mitä listallesi valitset! ♥

   Poista
 14. On hurjan kivaa lukea näitä ihmisten top10-listoja, ja sinulla on ihan mainio lista. Olen lukenut noista vain kaksi ja puoli, siis uskomattoman hienon Luvatun (<3) ja Tuhat loistavaa aurinkoa, sekä noin puolet Donoghuen Roomista (kirja on nyt väliaikaisella tauolla :), mutta kaikki loputkin kirjat ovat lukulistallani. :)

  Minunkin listani on vielä tulossa, kunhan ehdin... :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥