maanantaina, heinäkuuta 04, 2011

Anna Jansson; UnissakävelijäVanha gotlantilaismyytti kertoo hääyönään hukkuneesta morsiamesta, joka ilmestyy noutamaan syvyyksiin myös uuden onnen löytäneen miehensä. Myytti herää eloon, kun Visbyn kasvitieteellisestäpuutarhasta löydetään juhannusaamuna murhattu, morsiameksi puettu sairaanhoitaja. Epämääräiset havainnot lähistöllä öisin liikkuvasta mustakaapuisesta hahmosta saavat poliisit ymmälleen.

Rikoskomisario Maria Wern saa jutun hoidettavakseen. Tehtävä osoittautuu odotettua vaikeammaksi, kun alkaa näyttää siltä, että veritöiden tekijä ennakoi poliisin jokaisen siirron. Murhaajan pirullinen suunnitelma toteutuu vääjäämättömästi, ja pahuus löytyy lähempää kuin kukaan olisi uskonut. Anna Janssonin kymmenes Maria Wern -dekkari vie lukijat kesäiseen Gotlantiin, josta idylli on kuitenkin kaukana.


***

Tuotteliaan Janssonin uusin menee aina lukulistalle. Tykkään kovasti sirpakasta Maria Wernistä ja uuden kirjan myötä kiinnostaa miltei juonta enemmän mitä Wernille ja kumppaneille kuuluu. 

Ihan mukaansatempaava oli kyllä tämän teoksen juonikin, hyvä, ettei kirjailijalta näytä aiheet loppuvan. Minusta aavemainen Hylynryöstäjä on ehdottomasti sarjan paras kirja, mutta kyllä tämäkin kärkeen menee. Kirjailijan hauska ja koskettava kerronta takaa lukijalle nautinnollisen lukuelämyksen ja tekstissä on sopivasti vihjeitä siitä, kuka mahdollisesti voisi olla murhaaja. 


Kesädekkariksi mitä mainioin lukupala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥