maanantaina, heinäkuuta 25, 2011

Suzanne Collins; Nälkäpeli
Luonnonkatastrofit, kuivuus, myrskyt, tulipalot ja tulvat nielivät suuren osan Pohjois-Amerikasta. Loput hävitti jäljelle jääneestä ruoasta käyty sota. Raunioista syntyi Panem. Sen kansalaiset nousivat kapinaan hallitsijoitaan vastaan, mutta hävisivät taistelun. Rangaistukseksi kehitettiin nälkäpeli.

Pelin säännöt ovat yksinkertaiset. Jokaisen vyöhykkeen on arvottava yksi poika ja tyttö osallistumaan kisaan. Nuoret pakotetaan vaativiin olosuhteisiin luonnonalueelle, jossa heidän on tapettava toisensa. Viimeinen hengissä selviytyjä on voittaja.

Nälkäpeli on vuotuinen tapahtuma ja koko maassa näytettävä tosi-TV-ohjelma. Trilogian ensimmäisessä osassa 16-vuotiaan Katnissin kyvyt joutuvat koetukselle, kun hän ilmoittautuu peliin vapaaehtoiseksi pelastaakseen pikkusiskonsa, jonka epäonneksi arpa lankeaa...

***

Luen erittäin vähän fantasiaa ja vielä vähemmän nuortenkirjoja. En varmaan olisi tullut teosta siltä osastolta kirjastoa etsineeksikään, mutta koska kirja löytyi aikuisten palautetuista, muistin, että teosta on kehuttu monissa blogeissa. Kirja lähti mukaan ja sen lukikin todella nopeasti.

Teos on kirjoitettu siten, että siihen on helppo aikuisenkin koukkuuntua. Kirjan julma ja lohduton maailma imaisi mukaansa, eikä päähenkilöiden teinimäisyys alkanut onneksi tökkimään. Pidin kirjailijan luomasta lähes piinavasta jännityksestä, joka kantoi loppuun saakka. Kun nyt ensimmäinen osa trilogiasta on luettu, niin onhan ne kaksi jälkimmäistäkin osaa otettava lukulistalle. Mikäli olisin viisitoistavuotta nuorempi, sarja tekisi varmasti huikaisevan vaikutuksen, mutta hyvä näinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥