lauantaina, heinäkuuta 30, 2011

Outi Pakkanen; Pelistä pois


Ilona Laaksola, nelikymppinen saneerattu pankkivirkailija ja nykyinen puhelinmyyjä, on harmiton itsekseen eläjä, joka mielellään iltaisin tekee kuppeja ja ihailee ikkunastaan juhlavalaistua stadionin tornia. Hänen yksinäisiä päiviään piristää naapurin pikkuvanha kymmenvuotias Sorella. Tytön isä, elämänmuutoskurssien vetäjä Atte Söderberg, taas viettää hyvinkin meuhkaavaa elämää. Ja vanha ystävämme Anna Laine tekee Aten firmalle mainosgrafiikkaa.

Eräänä sunnuntaina alakerran kukkakaupasta löydetään ruumis. Asiat saavat yllättävän ratkaisunsa muutaman helmikuisen päivän aikana.

***

Jos kaipaa takuuvarmaa laatudekkaria, kannattaa valita joku Pakkasen laajasta tuotannosta. Minulle ovat mieleen erityisesti kirjailijan tuoreemmat teokset mutta hyvin piti otteessaan tämä vanhempikin malli. Ehdin jo romaanin kirjastoon palauttaa, joten painovuotta en pääse siitä tarkistamaan mutta sekin jo kertoo jotain, että tarinassa elettiin vielä markka-aikaa.

Pakkasen kirjojen viehätys ei perustu piinaavaan jännitykseen tai toimintaan, päinvastoin. Loppuen lopuksi näissä tapahtuu aika vähän. Kirjat sijoittaisin enemmin psykologisiin trillereihin kuin varsinaisiin jännäreihin. Ihmiset ja heidän väliset jännitteet ovat etusijalla tarinoissa, ja myös Helsinki on kuin yksi päähenkilöistä. Teokset ovat arkisia, mutta ehkä juuri siksi niin kiehtovia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥