torstaina, helmikuuta 16, 2012

Ann Cleeves; Kuolonkukkia

 

Yksinhuoltaja Julie Armstrong palaa illalla kotiin ja löytää 16-vuotiaan Luke-poikansa murhattuna kylpyammeessa, ympärillään kelluvia kukkien terälehtiä. Pian majakan luota kalliolammikosta löytyy uusi ruumis, jälleen rituaalimaisesti kukilla koristeltuna. Joten kun Julien tytär katoaa, koko kylä pelkää pahinta. Komisario Vera Stanhope joutuu painamaan omat murheensa syrjään - ja ottaa murhatutkinnan haltuunsa armottoman rautaisella mutta sympaattisella tavallaan.

***

Siitä onkin jo parisen viikkoa kun kirjan luin, olosuhteiden pakosta blogin kirjoittaminen on ollut jäissä. Jotain onneksi teoksesta on mieleen jäänyt.  


Cleeves ei aivan sitä minulle ominta jännärityyliä edusta, vaikka hirmuisen hyvä kirjailija onkin. Hänen aiempi sarjansa on luettu, ja kun kuulin tästä uudesta Vera-sarjasta, laitoin teoksen välittömästi varaukseen. Kirjan asetelmat onkin herkulliset. Päähenkilö Vera ei vaikuta alkuun kovinkaan sympaattiselta, hän on alaistensa pelkäämä suorasuu, joka ei sanoja (haukkuja) säästä. Kuitenkin Vera on ihanan inhimillinen, ylipainoinen keski-ikäinen "tavis". Muut poliisit jäävätkin kirjassa armotta Veran varjoon, mutta todennäköisesti tulevat tutummiksi sarjan edetessä.


Itse tarina on täynnä herkullisia yksityiskohtia ja miljöön kuvauksessa Cleeves loistaa jälleen virtuoosina. Minua harmitti, kun arvasin murhaajan aivan liian aikaisin, ja tämä tietysti latisti loppuratkaisua. Olenkohan yksinkertaisesti lukenut liikaa jännäreitä? 


Ehdottomasti tutustumisen arvoiseksi sarjaa voi sanoa, vaikka Cleeves-faneille tämä on tietysti itsestään selvyys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥