sunnuntaina, helmikuuta 19, 2012

Jennifer Lee Carrell; Shakespearen salaisuusAmerikkalainen Shakespeareen erikoistunut kirjallisuudentutkija Kate Stanley on Lontoossa ohjaamassa Hamlet-näytelmää. Ennen ensi-iltaa hän tapaa persoonallisen mentorinsa, joka kertoo tietävänsä jotain järisyttävää mutta ei paljasta mitä. Ennen kuin Kate saa tietää mitä asia koskee, tapahtuu jotain kammottavaa: teatterissa syttyy raju tulipalo. Kun palo on saatu sammutettua, rakennuksesta löydetään ruumis. Teatterin lavalla on tehty murha, joka muistuttaa karmivalla tavalla Hamletin isän kuolemaa. Pian Kate uppoutuu Shakespearea koskevaan salaisuuksien vyyhtiin. Yrittäessään selvittää arvoituksellista palapeliä hän joutuu matkustamaan eri puolille maailmaa, mutta joku seuraa hänen kannoillaan. Liikkeellä on myös sarjamurhaaja, jonka murhat on suunniteltu Shakespearen näytelmien mukaan.

***

Ehdin lukemaan tätä kirjaa ainoastaan ennen nukkumaan menoa, silmät ristissä ja samalla nukkumista viime hetkeen vastustavaa vauvaa taputellen. Ehkä tästä syystä putoilin jatkuvasti kärryiltä ja sain muistella tuon tuostakin kuka mikäkin henkilöhahmo oli... Tai sitten tarina vain yksinkertaisesti osoittautui liian fiksuksi minulle ;)

Kirjassa tapahtui paljon ja koko ajan. Päähenkilö tai oikeastaan pääpari, koska tottahan hemaiseva Kate tarvitsi uljaan suojelijan matkakumppanikseen, seilasi ympäri maata mielenkiintoisten vihjeiden perässä. Kadonnutta käsikirjoitusta tässä metsästettiin sarjamurhaaja kintereillä.

Itse en tunne Shakespearia sen enempää mihin yleissivistys pakottaa, mutta mikäli hänen teoksistaan on enemmän perillä, on kirja varmasti oikea helmi. Fiksua ja filmaattista menoa ja vau mikä kansi!

3 kommenttia:

  1. Mukavaa kuulla, että sinäkin pidit tästä. =)

    VastaaPoista
  2. Muistin, että olit tätä vinkannut ja kirjastosta sen eräällä onnekkaalla kerralla bongasin mukaan :)

    VastaaPoista
  3. Minäkin tartuin tähän aikanaan juuri ihastuttavan kannen takia. Muuten en sitten juuri tykännytkään:( Shakespeare kiinnostaa aiheena, mutta en siitä juuri mitään itse tiedä. Minua kuitenkin päätyi ärsyttämään kirjan samankaltaisuus Da Vinci -koodin kanssa, enkä koskaan sitten oikeastaan päässyt yli tuosta ärsytyksestä. Tämän kirjan jälkeen olenkin vältellyt kaikkia esine-x:n-jahti-käynnistyy-ja-historiaa-kirjoitetaan-uudelleen-kirjoja:)

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥