maanantaina, helmikuuta 20, 2012

The Killing (suom. Jälkiä jättämättä)Tällainen sarja pyörähti käyntiin maikkarilla (muistaakseni!!) viime syksynä. Näin muutamat mainospätkät jotka herättivät mielenkiintoni. Valitettavasti kellonaika, jolloin pätkä esitettiin oli mahdoton yhtälö lapsiperheen iltakiireiden kanssa, joten ostinpa boksin.
Kyse on varsin kutkuttavasta rikosdraamasta, jossa teinitytön murhaa ratkovat henkilökemioiltaan kitkainen pääpari. Ensimmäisen osan jälkeen olin melko skeptinen, mutta kun tarina pääsi kunnolla käyntiin niin oksat pois! Sarjan viehätys perustuu upeisiin näyttelijärooleihin ja hyvin erilaisiin henkilöhahmoihin.

Sara Linden on työhönsä intohimoisesti suhtautuva poliisi, jonka ihmissuhdetaidot ovat hyvinkin alkeelliset. Hänen tehtävänä on perehdyttää Stephen Holder rikospoliisin työhön, ja pari ryhtyy ratkomaan kinkkistä murhaa. Toisaalla seurataan Rosie Larsenin murtunutta perhettä, jossa sekä isä Stanley Larsen, että Mitch Larsen reagoivat tyttären traagiseen menetykseen omalla tavallaan. Mukaan mahtuu myös poliittinen juoni, joka onneksi osoittautui myös otteessa pitäväksi.

En ole pitkään aikaan seurannut tv-sarjoja, ja tästä innostuin valtavasti. Sarja oli arkisuudessaan kohti tuleva ja koskettava. Viimeinen jakso päättyi kihelmöivissä tunnelmissa, ehdottomasti kakkos tuotantokausi on myös ostettava. Suosittelen!

2 kommenttia:

  1. Meillä menee joka viikko tallennukselle parit kello 21:n jännärit. Tyttö menee vasta niihin aikoihin nukkumaan, kun aamuisin ei ole aikaista herätystä. Jos luen enemmän kirjoja, kovalevylle kertyy monen viikon sarjat, mutta nyt olemme katsoneet kaikki heti tallennuksen jälkeen. =)

    VastaaPoista
  2. Se tallentava boksi olisi kyllä meilläkin ehdoton... :) Mun taapero menee myös klo 20-21 nukkumaan, mutta tuon puolen vuoden ratkaisevan rajan jälkeen yöt on menneet ihan hulinaksi, huh.

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥