lauantaina, maaliskuuta 06, 2010

Liza Marklund, James Patterson; Postikorttimurhat

Sarjamurhaajat ravistelevat Eurooppaa. Tappajakaksikko etenee halki Euroopan jättäen jälkeensä nuorten pariskuntien runneltuja ruumiita. Uhrit löytyvät hotellihuoneista karmaiseviksi kuvaelmiksi aseteltuina. Ainoa johtolanka on postikortit, joita tappajakaksikko lähettää murhapaikoilta tiedotusvälineille: Berliini, Rooma, Amsterdam - ja Tukholma. Stortorgetia esittävän postikortin vastaanottajaksi on merkitty iltapäivälehden turhautunut ja ylikoulutettu rikostoimittaja Dessie Larsson, joka äkkiä huomaa olevansa osa kansainvälisen rikossarjan kuumeista selvitysprosessia. Samaan aikaan Tukholmaan saapuu nuhjuinen amerikkalaispoliisi Jacob Kanon, joka seuraa postikorttimurhaajien jälkiä omatoimisesti ja omista syistään. Pian he ovat yhdessä vaarallisen kaksikon jäljillä.


***

Kirja on siinä(kin) mielessä mielenkiintoinen lukuelämys, että se on kahden huippusuositun kirjailijan yhteistyön tulos. Marklundilta uutuudet on aina luettava, mutta Patterson oli minulle uusi tuttavuus.

Lopputulos on melkoista vauhtia etenevä romaani, joka ei lukijalta paljoa vaadi, jos ei annakaan. Kirjassa on 319 sivua ja 112 lukua, eli tätä saattoi lueskella vaikka pienissä pätkissä pitkin päivää. Romaani on puhtaasti viihteellinen, ei ehkä mikään kirjallisuuden helmi, mutta kyllähän tämä mukavaa vastapainoa arjelle tarjoaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥