maanantaina, toukokuuta 24, 2010

Joanne Harris; Sinisilmä

Menestyskirjailijan polttavan ajankohtainen romaani leikittelee internetin ruokkimilla päänsisäisillä kuvitelmilla, sivupersoonilla ja valepuvuilla

42-vuotias lääkintävahtimestari B. B. asuu äitinsä luona Yorkshiren maaseudulla. Hänen sosiaalinen elämänsä rajoittuu internetin sivustolle badguysrock. Siellä hän kyttää Albertinea, jonka kanssa hänellä on yhteinen menneisyys, ja hautoo synkkiä suunnitelmia.

Äidin ja pojan traumaattinen suhde, veljesten vihanpito ja sokean lapsineron sydämeenkäypä kohtalo ovat keskeisessä osassa, kuntotuus vinksahtaneesta perheestä alkaa raottua.

Joanne Harris (s. 1964) tunnetaan aistillisuutta ja elämän nautintoja kuvaavista romaaneistaan, joista tunnetuin on elokuvanakin menestynyt Pieni suklaapuoti.


***

Bongasin jälleen kerran hienon kirjavinkin Kirjavinkeistä (osoite luonnollisesti www.kirjavinkit.fi). Joanne Harrisilta olen muistaakseni lukenut vain Pienen suklaapuodin joka ei tainnut aivan vakuuttaa.

Sinisilmä on ensimmäinen kirjailijan kirjoittama jännäri ja toimii mainiosti. Teos poikkeaa positiivisesti perusdekkareista. Tässä kerronta perustuu täysin blogiteksteihin ja lukijan päätettäväksi jää, mikä on totta ja mikä tarua. Monimutkaiselta vaikuttava tarina keriytyy auki vasta viime metreillä ja jännitys säilyy näin loppuun saakka. Juonesta en uskalla kertoa muuta kuin, että se oli paikoin liikuttava, paikoin järkyttävä. Eniten inhoa nosti sekoperheen äidin sadistisuus.

Lämmöllä suosittelen tutustumaan tähän persoonalliseen kirjaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥