perjantaina, toukokuuta 14, 2010

Eppu Nuotio; Paine

Miten paeta piinaavasta parisuhteesta, kun kumpikaan ei suostu lähtemään? "Pasi, minä rukoilen sinua. Älä kiusaa minua enää. Lähde pois. Jätä minut rauhaan." Iris kiinnittää lapun eteisen peiliin. Hän on yö yöltä uupuneempi, hän ei jaksaisi enää kauan. Pasin mielestä vika on kokonaan Iriksen, Iris on pilannut kodin ilmapiirin. Naapuriin muuttava Piin veli Joel tutustuu sekä Iirikseen että Pasiin ja huomaa joutuneensa keskellä kummallista eronäytelmää. Miksi Iris pelkää Pasia, joka on kaikkien mielestä kunnon mies?

Ensimmäistä yhteistä kesälomaansa viettävät Pii ja Juha Heino yrittävät selvittää Piin tansanialaisen isän kuolemaa. Piitä tuskastuttaa asioiden hidas eteneminen, ja kun lopulta Zersenay Kipropista paljastuu jotakin, on se aivan muuta kuin Pii olisi ikinä voinut kuvitella.

***

Minun ensimmäinen lukuelämys Nuotiota on tämä kirjailijan uusin. Kiintoisa tuttavuus jännärigenressä! Nuotio kirjoittaa elämänmakuisella vimmalla ja pitää lukijaa tiukasti otteessaan.

Pasin ja Iriksen tarina on jälleen kerran surullista perheväkivaltaa. Iris on joutunut kammottavaan tilanteeseen. Exmies ei suostu lähtemään naisen kodista, vaan leimaa Irisparan hulluksi pitääkseen yllä kiiltävää julkisivua ja samalla exavovaimoa tiukasti otteessaan. Huh.

Piin ja Heinon elämää ja tutkimuksia on myös kiinnostavaa seurata, vaikkei he ennestään tuttuja olekaan samalla tavalla, jos sarjaa olisi alusta asti seurannut. Ehkäpä luen koko sarjan itselleni tyypillisen oudosti takaperin :) Kirja on sen verran kevyttä luettavaa, että sopii mainiosti mukaan rannalle mutta toisaalta sisältää hienoja oivalluksia vaikkapa parisuhteesta. Suosittelen.

2 kommenttia:

♥ Kiitos kommentistasi! ♥