maanantaina, toukokuuta 17, 2010

Helene Tursten; Tulitanssi

Ylikonstaapeli Irene Huss tutkii tuhopolttojen sarjaa, joka tuntuu olevan yhteydessä viisitoista vuotta vanhaan ratkaisemattomaan tapaukseen kaupungin tanssipiireissä. Nyt epämiellyttävät muistot heräävät eloon. Kohtaamme nuoren, vastikään Göteborgin poliisin väkivaltarikosyksikössä aloittaneen Irenen, joka joutuu pohtimaan: Voiko lapsi kylmäverisesti murhata aikuisen?

Tulitanssi on Helene Turstenin (s. 1954) kuudes romaani ju-jutsumestari ja ylikonstaapeli Irene Hussista. Parhaan pohjoismaisen rikosromaaniperinteen mukaisesti Turstenin dekkareissa yhdistyvät yleinen ja yksityinen - perhe, työ ja yhteiskunta.

***

Juu-u, Tursten osaa kirjoittaa! Joitain hänen aiempia teoksia on tullut luettua ja uusimman varasin, koska se kirjaston listoilla näytti olevan yksi suosituimmista uutuuksista.

Juoni pitelee tiukasti otteessaan ja etenee perusrikosromaanikaavan mukaisesti. Suurempia yllätyksiä tarina ei sisällään pidä, mutta teksti on rakennettu lukijaa viihdyttämään. Dekkareissa arvostan kielellistä taitoa, uskottavia ja elämänmakuisia henkilökuvauksia ja tietysti itse tunnelmaa. Tässä kirjassa kaikki on kohdillaan, eikä teosta olisi malttanut aloittamisen jälkeen käsistään laskea.

"Tursten on yksi aikamme suurista jännityskirjailijoista."
Expressen

1 kommentti:

♥ Kiitos kommentistasi! ♥