lauantaina, tammikuuta 08, 2011

Tess Gerritsen; Kaksoisolento

”Tess Gerritsen on pelottavan hyvä – kirjaa ei voi laskea käsistään, tämä on hermoja pistelevää rikoskirjallisuutta parhaimmillaan.” – Harlan Coben

Kuolinsyyntutkija Maura Islesin patologinpöydällä on ruumis, jota hän ei koskaan odottanut näkevänsä: hänen kaksoisolentonsa. Nainen on murhattu hänen talonsa edessä. Rikostutkimukset paljastavat Mauran menneisyydestä synkkiä salaisuuksia, jotka johtavat vuosikymmeniä toimineen sarjamurhaajan jäljille. Uhrien joukossa on useita kidnapattuja, viimeisillään raskaana olleita naisia. Maura ja kahdeksannella kuulla raskaana oleva etsivä Jane Rizzoli työskentelevät kuumeisesti pysäyttääkseen julman sarjamurhaajan. Ja tietävät koko ajan olevansa itsekin murhaajan tähtäimessä.

***

Luin kirjan aivan kammottavan vatsataudin kourissa. Tauti todellakin rusensi mehut pihalle ja ilmeisesti aivotkin, koska en osaa muuta tokaista, kuin että olen pahasti Gerritseniin koukussa. Jos hänen kirjojaan kuvailisi musiikkina, niin melkoisen tykityksen puolelle menisi. Vauhtia riittää, teksti on sen verran nopealukuista, että sitä lukee puolikuolleenakin, ja toisaalta naishenkilöhahmot tuovat tarinoihin suotavaa herkkyyttä.

Olen lukemassa nyt hyvin erilaista kirjaa johon peilaten nämä jännärit jäävät toki auttamattoman pinnallisiksi, epäuskottaviksi aikuistensaduiksi. Mutta mitä väliä, jos pitää saduista?

2 kommenttia:

  1. Täytyykin pitää tämä kirja mielessä, kiitos vinkistä! Vasta tutustuin Gerritseniin, mutta ekasta lukemastani tykkäsin kovasti. :)

    Ps. Kiva blogi sulla!

    VastaaPoista
  2. Kiva kun tänne löysit! :)

    Luen tosiaan pääasiassa jännäreitä ja Gerritsen on oman lajinsa mestari! Olen itsekin lukenut vasta murto-osan hänen tuostannostaan, mutta kaikki tulee varmasti käytyä läpi.

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥