tiistaina, tammikuuta 18, 2011

Thomas Enger; Valekuollut

”Kenties paras dekkarikäsikirjoitus, jonka koskaan olemme saaneet.” – Gyldendal Norsk

Kun nuori nainen löytyy kuoliaaksi kivitettynä pellolta, kääntyvät poliisin epäilykset pakistanilaiseen poikaystävään. Onko kyse kunniamurhasta? Nettilehden rikosreportteri Henning Juul ryhtyy kirjoittamaan tapauksesta. Hän on palannut töihin pitkältä sairauslomalta ja toipuu edelleen kaksi vuotta aiemmin tulipalossa kuolleen poikansa menetyksestä. Tutkiessaan murhaa Henning ei usko helppoon ratkaisuun. Pian kuvioita mutkistavatkin Oslon alamaailman pakistanilaismafia ja outo elokuva, jota uhri oli tekemässä. Kun tapahtuu uusi murha, Henning tajuaa, että pelissä on myös hänen oma henkensä.

Thomas Enger on uusi tekijä pohjoismaisten huippudekkaristien kaartiin. Valekuollut aloittaa sarjan, jonka jokainen osa on itsenäinen jännäri. Läpi sarjan Henning Juul hakee ratkaisua myös synkkään henkilökohtaiseen kysymykseen: surmasiko joku hänen kuusivuotiaan poikansa?

***

Valekuollut polkaisee liikenteeseen uuden sarjan, jonka päähenkilö on siis reportteri Henning Juul. Tässä ensimmäisessä osassa Henning palaa työelämään sairauslomalta, jolle joutui menetettyään poikansa tulipalossa. Henning on mielenkiintoinen henkilöhahmo, fiksu ja melankolinen.

Tarinassa tutustutaan myös vähemmän sympaattiseen poliisiin, jonka kautta lukija pääsee osallistumaan murhatutkintaan. Mikään tavanomainen tutkinta ei ole, sillä siihen on sekoittuneena niin shariaa kuin mystistä elokuvaakin. Juoni pitää imussaan ja tapahtumia riittää viimeiselle sivulle asti.

Kerronnassa on mukavasti sarkasmia ja mustaa huumoria. Nami. Minusta Engelillä on selkeästi tunnistettava tyylinsä, enkä malttaisi odottaa sarjan jatko-osia. Suosittelen tutustumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥