sunnuntaina, tammikuuta 23, 2011

Annika Sjögren; Ei liikahda lehtikään

Tiheätunnelmainen psykologinen jännitysromaani ryskii hajalle pikkukaupungin kulissit.

Mitä 12-vuotiaalle Sandralle on tapahtunut? Härnösandin pikkukaupungissa, missä kaikki tuntevat toisensa, piti olla turvallista. Kukaan ei olisi uskonut, että lapsi voi kadota myydessään keksejä luokkaretken rahoittamiseksi.

Tyttö ei kuitenkaan ole kadonnut, hän on kuollut. Ja kun ruumis löydetään, alkavat kulissit sortua muuallakin kuin kyläkoulussa. Rivitalojen aitojen takana kaikki ei olekaan niin kuin pitäisi. Monilla kaupungin päällisin puolin tavallisilla asukkailla on salaisuuksia, joiden he haluaisivat pysyvän piilossa. Kuoliko Sandra sattumalta vai oliko hänet tarkoituskin murhata?

***

Minulle uusi nimi tämä Sjögren. Kirjailijaa on verrattu lempparikirjailijoihin Karin Fossumiin ja Inger Frimanssoniin, joten päätin testata. Kyseinen kirja on Sjögrenin ensimmäinen romaanimittainen teos, mutta jatkoa on kuulemma jo luvassa.

Kirjailija on itsekin pitkään opettajana toiminut henkilö, joten koulumaailma karuine puolineen on hänelle tuttu aihe. Romaani seuraa sairauslomalle jäänyttä opettajaa, jota riivaa oma menneisyys. Koulukiusaaminen nostetaan tapetille, ja kysymys kuuluu, miksei opettaja siihen mitenkään puuttunut.

Kirja on kovin arkinen ja ei kovin kivaa luettavaa äiti-ihmiselle, jonka lapset ovat pian koulun aloittamassa. Sjögren ei aivan vakuuttanut tyylillään, olihan kirjassa ideaa, mutta en silti jaksanut innostua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥