sunnuntaina, tammikuuta 30, 2011

Karin Wahlberg; Vappukukkatyttö

Ruotsalaiskerrostalon pesutuvasta löydetään vanha nainen henkihieveriin hakattuna. Kun uhri pari päivää myöhemmin kuolee, kyse on ilmiselvästä murhasta.Vappukukkia talossa myynyt 11-vuotias Viktoria saattoi nähdä murhaajan, mutta tyttö vaikenee ja tuntuu salaavan jotain. Kukaan ei tiedä, mitä Viktoria näki. Osuiko vanha nainen murhaajan tielle sattumalta, vai onko kaiken taustalla pesutupaan liittynyt tulehtunut riita? Käänne tapahtuu, kun rikoskomisario Claes Claesson tekee verisen löydön ja Viktorian äiti huomaa tyttärensä kadonneen...

***

Tämä kirja ilmestyi suomeksi vuonna 2008 ja muistaakseni silloin luin hyviä arvosteluja teoksen tiimoilta. Kirja tuli viimein vastaan kirjastossa.

Valitettavasti täytyy sanoa, että en ole pitkiin aikoihin lukenut näin huonoa romaania. Sisulla mentiin loppuun asti, vaikka jo puolivälin tienoilla meinasi epätoivo iskeä. Periaatteessa teksti on sujuvaa ja se pyrkii tuomaan arkipäivään ja tavallisten ihmisten elämään jännitystä. Siinä kuitenkaan onnistumatta. Pääpaino ei ole murhassa, jonka aihe on jo sinällään absurdi; kysymys kuuluu tapettiinko nainen pyykkitupaan pyykkivuoroista syntyneen riidan takia... Hm. Kirjassa vilisi hurja määrä henkilöhahmoja, joiden elämää käsiteltiin pikkutarkasti. Ei siinä mitään vikaa, mutta kun kaikki henkiöt jäivät yrityksistä huolimatta jotenkin epämääräisiksi.

Wahlbergilta ei ole suomennettu tämän teoksen jälkeen uusia kirjoja, enkä kyllä yhtään ihmettele miksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥