tiistaina, joulukuuta 28, 2010

Outi Pakkanen; Hinnalla millä hyvänsä

Viisitoistavuotiaat Piritta ja Hannamai pohtivat monien ikätoveriensa tapaan, miten päästä loistelemaan lehtien palstoille. Pitäisikö lähettää juorulehteen seksikäs kuva itsestään vai ilmoittautua seuraavalle Idols-kierrokselle?

Piritta haluaa myös päästä eroon inhottavasta, äidin hurmanneesta opettajasta. Sitten Hannamai väittää, että sama opettaja on ahdistellut häntä. Onko syytteissä mitään perää? Rehtorille tilanne on kauhea, koska hänelle on tärkeintä pitää niin oma kuin koulun fasadi kiiltävänä. Outo kuolemantapaus muuttaa kaiken vielä kauheammaksi.

Outi Pakkanen tarttuu uudessa elegantissa dekkarissaan ajankohtaiseen aiheeseen, lööppi- ja juorupalstajulkisuuteen, johon jotkut nuoret pyrkivät hinnalla millä hyvänsä. Lukijat saavat jälleen nauttia Helsingin tunnelmista Lauttasaaressa, Ruoholahdessa ja Kruununhaassa - sekä uskottavista ja mielenkiintoisista henkilöhahmoista. Heihin kuuluu myös Anna Laine, joka valmistaa eräälle tarvitsevalle lohdu­tukseksi parmankinkkurullia ja kreikkalaista kanapataa.

***

Pakkasen kirjat edustavat takuuvarmaa laatua, eikä tämäkään teos tuottanut pettymystä. Ehkei kirja erottunut muista kirjailijan jännäreistä yhtä hohdokkaana kuin esim. Seuralainen, mutta makoisaa luettavaa tämä silti oli.

Tarina heittää kiltin ja kunnollisen opettajan melkoiseen painajaiseen. Kaunis opiskelija tahtoo kuuluisaksi "hinnalla millä hyvänsä" ja syyttää opettajaa ahdistelusta. Onko tällaisia syytteitä vastaan edes mahdollista puolustautua? Kun maineen kerran menettää, onko kaikki lopullisesti menetetty?

Teinien maailma on julma, mutta että näin julma...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥