maanantaina, tammikuuta 09, 2012

Pasi Lönn; Viimeinen tili
Lasse Flink on poliisi, joka ei ryyppää, ei iske naisia, mutta ei myöskään kuuntele oopperaa. Hän tekee työnsä, hakee päiväkodista tyttärensä Saran ja ryntää kaverisynttäreille. Mutta kun presidentti tulee Jyväskylään ja Flink komennetaan vartioon, pitää Saran lähteä mummolaan.

Poliisin arkinen työ on sitä, että lähdetään keikalle Pupuhuhdan lähiöön, jossa vietetään ikuista perjantaita. Yksi mies on kuollutkin, mutta ketä kiinnostaa? Toisaalla eräs Laura herää krapulassa kotoaan ja huomaa, että joku on käynyt hänet kovakouraisesti makaamassa. Miesystävä kohauttelee olkapäitään.

Lähiöiden tragediat jäävät Flinkin kollegan Riitta Mäkisen hoidettaviksi, kun Flink lähtee suojaamaan presidentin vierailua. Kaikki näyttää menevän käsikirjoituksen mukaan. Sitten yleisöstä nousee mies, joka muistuttaa Flinkiä kipeästi menneestä. Kohta Flink saa kuitenkin muuta mietittävää. Suljetun oven takana odottaa yllätys.


***

Tehdäänpä näin. Kiinnostuin kirjasta tämän loistavan arvion perusteella http://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/viimeinen-tili/ (tulee mummo-olo kun en osaa edelleenkään linkittää tämän hianommin, sori...)

Arvostelu lupasi paljon ja teos täytti odotukset mennen tullen. Harvoin ihastun suomalaiseen poliisikirjallisuuteen (Marko Kilpeä unohtamatta!!) näin suurella sydämellä. Arkinen ja realistinen tarina imaisi mukaansa eikä testosteronikaan liikaa tuoksahdellut. Tutustumisen arvoinen paketti jännäreiden ystäville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥