torstaina, huhtikuuta 04, 2013

Syksy 2013 ja Liebster AwardHei ystävät! Vielä ei olla selvitty edes kevään lukurutistuksesta, kun kustantamoilta pukkaa jo syyskatalogeja. Ja millainen kirjasyksy onkaan tulossa! Lukijat ja kirjabloggaajat eivät ainakaan voi tekemisen puutetta valitella, heikosta tarjonnasta puhumattakaan. Kunpa muistasimme olla kuitenkaan ottamatta kirjapinoista stressiä ja sen sijaan ilolla fiilistelisimme omista ja toisten löydöistä. Koska, kuten kanssabloggaaja eräässä yhteydessä mainitsi, on suunnittelu melkein yhtä ihanaa kuin itse lukeminen!

Ainakin näitä tulen itse ensi syksynä (ja jo kesällä) lukemaan

♥ WSOY
 - Miina Supinen; Säde (syyskuu)

♥ Otava
- Joel Haahtela; Tähtikirkas, lumivalkea (elokuu)
- Khaled Hosseini; Ja vuoret kaikuvat (toukokuu) !!
- Chimamanda Ngozi Adichie; Kotiinpalaajat (syyskuu)
- Carlos Ruiz Zafón; Marina (kesäkuu)
- Henning Mankell; Haudattu (elokuu)
- Liza Marklund; Ajojahti

♥ Tammi
- Anilda Ibrahimi; Ajan riekaleita (syyskuu)
- Johan Theorin; Sankta Psykon kasvatit (elokuu) !!

♥ Gummerus;
- Pauliina Rauhala; Taivaslaulu (elokuu)
- Marko Kilpi; Kuolematon (syyskuu)
- Vera Vala; Kosto ikuisessa kaupungissa (kesäkuu)
- Camilla Läckberg; Enkelintekijä (toukokuu)
- John Verdon; Murhakierre (kesäkuu)

Muilta kustantamoilta ei vielä ole ilmestynyt tietoa tulevasta. Tämä listaus on siis vain viitettä antava ja tietysti sen pituutta lisäävät tulevat blogisavut.


Minua on muistanut haasteella ihana Mari. Lämmin kiitos sinulle, tämä oli päivän piristys! :) Koska olen jo aiemmin vastaavan naputellut (löytyy täältä ja täältä), keskityn nyt Marin 11. kysymykseen,1. Mitä luet juuri nyt?
Kishwar Desai; Postimyyntilapset ja Mikael Niemi; Veden viemää

2. Onko sinulla useampi kirja kerrallaan kesken, vai luetko yhden kerrallaan?
No nyt on kaksi kirjaa kesken, yleensä pyrin lukemaan rajallisen keskittymiskykyni tähden vain yhtä kerrallaan.


3. Millä kielillä luet kirjoja?
Suomeksi.

4. Millä perusteella valitset kirjat, jotka luet?
Luen vanhojen, hyväksi havaittujen kirjailijoiden tekstejä, sellaisia, joiden juoni herättää mielenkiinnon. Nykyään valitsen huimat määrät kirjoja ihan vain toisten suositusten perusteella. Hyväksi havaittu tapa, jolla olen löytänyt uskomattomia lukuelämyksiä :)

5. Lukevatko muut perheessäsi sinun lisäksesi?
Valitettavan vähän.

6. Missä luet mieluiten?
Joko sohvalla istuen tai sängyllä loikoillen.


7. E-kirja vai perinteinen?
Perinteinen!


8. Kirja, johon et koskaan kyllästy?
Samoja romaaneja en jaksa käydä loputtomiin läpi, mutta runot eivät vanhene ikinä.


9. Mikä lukemisessa on parasta?
Se, että pääsee luomaan oman nahkansa ja astumaan toisiin, kokeilemaan millaista olisi olla joku muu. Seikkaileminen. Kerronnan kauneus. Uudet näköalat. Rentoutuminen... Ja lista jatkuu :)
 

10. Mikä on paras kirjamuistosi lapsuudesta?
Neiti Etsivät ja Tiina -kirjat, joita hain kirjastosta. Jo matkalla jännitys nipisteli vatsaa, lupaus tulevista kirjalöydöistä.

11. Miten muut ihmiset suhtautuvat lukuharrastukseesi?
Ihan positiivisesti. Osa ehkä hämmästellen; siis etkö sä tee muuta kuin luet? Noinko paljon sä luet? Miten sä ehdit? Sä et siis katso telkkaria?

Leppoisaa viikon jatkoa!


Annika

22 kommenttia:

 1. Minulle ei ole tullut vielä kuin WSOY, joten lienee tulossa helppo syksy;)

  Ihan kohtuullisesti olet valinnut. Minäkin ottaisin ainakin Theorinin, Valan ja Läckbergin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, paperiversioina mulle ei ole tullut yhtäkään, sähköisesti olen nämä lukenut :) WSOY on kumman laimea. Täytyy katsoa vielä uudelleen, eikö siellä tosiaan mikään muu kiinnostusta herättänyt kuin Supinen.

   Theorin on ehkä se kaikkein odotetuin! Kirjan aihe vaikuttaa melko pelottavalta...

   Poista
 2. Monta todella houkuttavaa tuossa tulevien listassasi! Hosseini ja Adichie ovat sellaisia joita odotan superkovaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, nimenomaan! Varsinkin Hosseini... ♥ Hän julkaisee harvoin ja laatua voi taatusti odottaa :)

   Poista
 3. Apua. En halua ajatella vielä lainkaan syksyä. Elän siis vielä kevätkirjoissa ja ajattelen syksyä vasta syksyllä, mutta Marissa Mehrin esikoisen tiedän jo haluavani lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, ai niin Mehr! Se on "pimeällä" listallani, joka niin runsas, etten jaksa julkaista :) Arvaa minkä kirjan kohta aloitan...!

   Poista
 4. Minut yllätti iloisesti erityisesti Mankell, sillä olin luullut että heitin hyvästit Wallanderille Rauhattomassa miehessä. Ihan mahtavaa, että tulee vielä yksi Wallander!

  Khaled Hosseinia odotan myös innolla, se näyttääkin ilmestyvän maailmanlaajuisesti samaan aikaan eli täällä myös toukokuussa. Chimamanda on ainakin saatavissa täällä jo viikon kuluttua, jei!

  Olin ihan unohtanut tuon Johan Theorinin. Jospa tsekkaisikin saman tien onko sitä meidän kirjastossa tarjolla. :)

  Oli myös kiva lukea vastauksiasi kysymyksiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, totta, olin huutaa ääneen, kun huomasin uuden Wallanderin :D Tosin vähän tunnelmaa latisti se, että kyse pienoisromaanista, joka ajallisesti sijoittuu ennen Rauhatonta miestä. Rauhaton mieshän loppui aivan karmealla tavalla... Kurtia ajatellen.

   Oijoi, odotan mitä Chimamandasta tulet pitämään! Me saadaan vähän pidemmälle sitä odottaa (jospa ehtisin sillä väliin Purppuranpunaisen lukaisemaan) mutta Hosseini ilmestyy hämmästyttävän "pian". Mies julkaisee harvoin, mutta kuten Pihille naiselle kirjoihin, häneltä voi odottaa vain parasta :)

   Lue ainakin Theorinin uusin, siinä on niin pelottava aihe! Ja itsenäisiä kirjoja jokainen.

   Voi sinua! ♥

   Poista
 5. Syksyllä on kyllä tulossa niin paljon kiinnostavia uutuuksia, että en uskalla miettiä sitä vielä. Kevään uutuuksiakin on vielä niin paljon lukematta (ja viime syksyn..) :). Mutta näitä suunnitelmia on kiva tehdä, omakin listani on jo pitkä! Eniten taidan odottaa Haahtelan, Hosseinin ja Westön uutuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, nimenomaan nyt keskitytään jo julkaistuihin kirjoihin. Minä olen vain niin hulluna tekemään näitä listoja ja suunnitelmia. Selaan katalogeja kuin lapset lelulehtiä ;)

   Julkaise ihmeessä oma listasi, näitä on kiva lukea!

   Poista
 6. Minäkin olen katsellut parin kustantamon syyskatalogeja. Itse asiassa ainoastaan Otavan on tainnut jäädä katsastamatta. Olemme bongailleet niistä hieman eri kirjoja, mutta Vera Valan Kosto ikuisessa kaupungissa kiinnostaa minuakin. Luultavasti luen sen mahdollisimman pian ilmestymisen jälkeen.

  Minäkin luin lapsena Neiti Etsiviä ja Tiinoja. Toisaalta niinpä taitaa olla lukenut todella moni muukin meidän lisäksi. Tiinat kuuluivat jo äitini lempilukemistoon lapsena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annami, ihan sama juttu meillä, äitihän minut Tiinan maailmaan perehdytti :) Myöhemmin faniuduin mm. Ponitalli-sarjaan mutta Tiinoista kaikki oikeastaan alkoi.

   Olisipa mielenkiintoista kuulla mitä sä olet katalogeista bongaillut! Vielä on tulematta kovia kuten Like, Bazar, Siltala...

   Otava on tämän syksyn kuumin kustantamo tarjontansa puolesta.

   Poista
  2. Täytyy ehkä katsastaa Otavankin katalogi ja yrittää tehdä viikonloppuna oma postaus. Varmasti sitten, kun syksyn uutuuskirjat ilmestyvät ja niistä alkaa ilmestyä arvosteluja blogeihin, lukulistalle menee vielä paljon enemmän, mutta on minulla joitakin kirjan nimiä kirjoitettuna muistiin. Varailen niitä varmaan sitten kirjastosta, jos ne sinne toivottavasti hankitaan.

   Poista
  3. Oli mukava lukea postauksesi! Minä laitan varaukset aina heti pystyyn, kun kirjat kirjastontietokantaan ehtivät :)

   Poista
 7. Ohhops, sinäpä olet ajatellut pitkälle! Minä hyvä että tiedän mitä luen huomenna. =D (No okei, tiedän, kun nykyinen kirja on vielä kesken.) Mutta hei, kyllä minäkin odotan yhtä kirjaa kuin kuuta nousevaa, eli Kingin Wind Through the Keyhole tulee vihdoin elokuussa suomeksi, taisi olla suomennettu Tuulen avain tai jotain. Hurraa! =D

  Minä olen aika varma, etten tule ikä päivänä lukemaan kirjaa e-kirjana. Ajatuskin kauhistuttaa. =D Oli kivoja kysymyksiä ja avartavia vastauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, ei ole tavallisen kirjan voittanutta! Jokin minussa vastustaa henkeen ja vereen noita e-kirja viritelmiä. Eihän sellainen edes tuoksu miltään! :D

   Kingin minäkin listalta bongasin, häneltä puskee uutta matskua huimaa vauhtia! Ihanaa fanien hemmottelua :)

   Poista
 8. Kiva, kun vastailit. :) Täytyykin käydä kurkkaamassa katalogeja. Tykkään listojen laatimisesta. Tässä kirjablogimaailmassa on se "vika", että aika hurahtaa ja on pois lukuajasta. Eikä aina voi venyttää nukkumaanmenoa.

  Minäkin olen lukenut Tiina-kirjoja ja Neiti Etsiviä. :) Ja en halua lukea e-kirjoja. Lukuvinkit saan katalogeista tai kanssabloggaajilta.

  VastaaPoista
 9. Mari, kiva kun haastoit :) Kirjojen listaaminen on ihan parhautta, ja tietysti myös toisen listojen lukeminen!

  Bloggaaminen ja toisten blogien seuraaminen vie hämmästyttävästi aikaa. Mun aikataulut menee silleen,että bloggaan päivällä minkä penskoilta ehdin ja illalla, kun he ovat unilla, ehdin lukemaan. Yöunista tulee toisinaan nipistettyä sillä seurauksella, että seuraava päivä mennään kofeiinin voimalla :) Ymmärrän mitä tarkoitat! Toisaalta blogikavereilta saa niin hyviä lukuvinkkejä, että tämä kuitenkin kannattaa :)

  VastaaPoista
 10. Oi, vielä en ole jaksanut itse ajatellakaan syksyn uutuuksia, mutta hyviä bongauksia olet näemmä tehnyt. Minäkin haluan lukea Läckbergiä ja Verdonia, miksei Theoriniakin. Teemalukeminen verottaa hieman uutuuksien lukemista, mutta onneksi sitä kuukauden aikana kuitenkin ehtii yhden tai kaksi kirjaa valitsemaan teeman ulkopuoleltakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Theorinilla on sen verran hurja juoni tuossa uudessa, että et voi jättää kirjaa väliin :D Saapas nähdä mihin suuntaan Läckberg ja Verdon sarjojaan vievät. Vähän jänskättää Johnin puolesta vieläkö miehellä riittää mielikuvitusta edellisille tasoille - toivotaan!

   Ai niin, Child&Preston puuttuu listalta, veli-trilogiakin saa syksyllä päätöksen.

   Poista
 11. Blogissani olisi sinulle tämä sama tunnusts ereillä kysymyksillä tietenkin. :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥