lauantaina, toukokuuta 02, 2015

Anna Perho; Pientä säätöä

Otava 2015, 159.


Luettuani Anna-Leena Härkösen Ihana nähä! -teoksen, olin varma sen kattavan koko vuoden kirjallisen huumorintarpeeni. Varma, ettei Härkösen kaltaista sarkastista itseilottelua olisi tarjolla, ainakaan yhtä korkealla tasolla. Mutta blogikollegani lupasivat, vakuuttivat Anna Perhon uusimman olevan aidosti hauska! Sellainen, jonka parissa saa oikeasti nauraa. No, testattavahan tätä oli.

Alkuemminnän jälkeen Perho veikin minua, kuten vanhahtava sanonta kuuluu, kuin pässiä narussa. Pässejä juttuja teoksesta löytyykin. Mokailua, mutta ehdottomasti tyylillä. Koska elämä ei saa olla liian vakavaa, arjen liian puuduttavaa, siitä on löydyttävä Pientä säätöä.

Perhon teos kattaa elämän monia osa-alueita.


Vauva-asioista hän toteaa näin:

En muuten imettänyt kumpaakaan lastani sen jälkeen kun pääsin sairaalasta, vaikka valehtelin tekeväni niin.

Voit kertoa mielipiteesi asiasta osoitteessa www.perasuoli.com


Parisuhteesta:

Itse asiassa kolumnisti Paula Noronen on sanonut sen parhaiten: pariskunta välttyy turhilta kiistoilta, kun puhumista on mahdollisimman vähän. Älä siis puhu puolisollesi juuri mitään, niin kaikki  menee hyvin. Rakkaus on tekoja! Jos tekee mieli puhua, mene sosiaaliseen mediaan ja sano, että meinasit aamulla liukastua mutta et sitten liukastunutkaan, ja saat monta tykkäystä.

Miehistä:

On sanottu, että tekstiviestit ovat opettaneet suomalaisen miehenkin ilmaisemaan itseään. Näin:

1. "OK"
2. "ok"
3. "Voisitko laittaa mun tilille vähän rahaa. :)

Hymylin, hymähtelin ja voi kyllä, myös nauroin teoksen parissa. Olen maailman huonoin bloggaamaan tämän kaltaisista kirjoista, ja siksi viivyttelinkin postauksen parissa parisen kuukautta (about, ajantaju ei ole koskaan ollut vahvimpia puoliani). Todettakoon lyhyesti ja kiertelemättä. että jos elosi tuntuu ankealta, taikka etsit huumorintajuiselle ystävällesi lahjakirjaa, kannattaa pitää Pientä säätöä mielessä. Minulle Perho persoonana on ollut vieras, toki nimen olen sentään kuullut, mutta huomasin ilokseni häneltä ilmestyneen muitakin vastaavia elämäntaitopläjäyksiä. Löytyypä nimi vielä Otavan uusimmasta katalogistakin.

Ehdotuksia voimalauseiksi

1. Aivan sama.
2. Me kuollaan kaikki.
3. Mikään ei kannata.
4. Tartu hetkeen my ass.

Hetkeen Annan kanssa ovat tarttuneet ainakin

Jussi
Iris
Kirjavinkit
SusaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥