keskiviikkona, joulukuuta 28, 2011

Vuosi 2011

Kuten olen täällä ja muuallakin todennut, niin rakas kuin blogi minulle onkin, viime aikoina se on alkanut tuntumaan enemmän riippakiveltä kuin mukavalta harrastukselta. Jotenkin ei ole ollut kirjoittelufiilistä, vaikka lukemaan olen omasta mielestäni ihan kivasti ehtinyt näin kolmen lapsen emonakin. Olen miettinyt laittaisinko paikan jäihin. Mutta toisaalta miten sitten muistaisin lukemistani kirjoista tämänkään vertaa? Blogin kohtalo on siis korkeammissa käsissä ja sinne myös jääköön.

Nyt joka tapauksessa pientä muistinvirkistystä kuluneen vuoden parhaimmista lukuhetkistä.

Upeimmiksi kaunokirjallisuuden edustajiksi mainittakoon

Markus Nummen Karkkipäivä
Kishwar Desain Pimeyden lapset
Sara Gruen Vettä elefanteille
Kathryn Stockettin Piiat
Anna-Leena Härkösen Onnen tunnit
Kaija Ketun Kätilö


Dekkaripuolen edustajista onkin vaikeampi näitä helmiä valita, koska tänä vuonna on ilmestynyt niin loistavia teoksia suosikkikirjailijoiltani. Ettei menisi toistoksi sieppaan vain kermat päältä.

Thomas Engerin aloittama Henning Juul -sarja on yksi takuuvarmoja seurattavia tulevaisuudessakin.
Carita Forsgrenin Jänistanssi yllätti todella positiivisesti, jospa kirjailija pysyisi vastaisuudessa trilleripuolella.
Marko Kilven Elävien kirjoihin sai lukuintoni elävien kirjoihin.
John Verdon aloitti myös uuden kiintoisan dekkarisarjan. Teos valloitti viisaudellaan.
Myös Hjort & Rosenfeldt kirjailijapari ansaitsee maininnan Sebastian -sarjallaan. Ruotsin dekkaristeille ei vedä vertoja mikään!

Toivoa sopii, että uusi vuosi toisi tullessaan paljon hyviä teoksia vanhoilta suosikeilta uusia tulokkaita unohtamatta. Kirjarikasta vuotta 2012!

5 kommenttia:

 1. Blogiasi on ollut ilo seurata, toivottavasti löydät virtaa sen ylläpitämiseen ainakin silloin tällöin!:) Itsekin olen jopa lapsettomana huomannut, että blogin kirjoittaminen vaatii aikaa ja vaikka itse pidän tekstini aika minimissä (3-4 hassua kappaletta per kirja) niin kyllä se aolaa silti syö. Olet lukenut vuoden aikana paljon kirjoja, jotka kiinnostaisivat minuakin. Ehkä ensi vuonna on niillekin aikaa.

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että blogista on ollut iloa :) Tuollaiset kommentit piristää! Suurin ongelma kirjoittamisessa on se, että kotona tuppaa olemaan aina enemmän tai vähemmän meteliä, edes yhtä lausetta ei saa kirjoitettua kokonaan keskeytyksettä... Mutta näillä mennään :) Mukavaa, jos täältä on lukuvinkkejä löytynyt. Itsekin olen innoissani muutamasta uudesta sarjasta.

  Sinun blogisi muuten on erittäin perusteellinen ja huomaa, että näet sen eteen runsaasti vaivaa :)

  VastaaPoista
 3. Kuin myös Mariel! Olen blogisi uskollinen fani, kiva kun toisetkin tykkää dekkareista ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Rachelle! Minunkin on suorastaan mahdoton keskittyä metelissä. Jo se, että mies pelaa xbox-pelejään tuossa vieressä, on välillä hermoja raastavaa:D

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥