sunnuntaina, marraskuuta 25, 2012

Top Ten Sunday

Hän liittyy aiheeseen vain olemalla mies


Hups! Vakavaa äitiyden / univajeen / ties minkä aiheuttamasta lähimuistihäiriöstä kärsivänä unohdin, yllättäen, Top Ten Thursdayn aivan kokonaan. Aiempi postaukseni aiheeseen liittyen, löytyy, klik , täältä. Viimeksihän metsästettiin kirjallisuuden sankarittaria ja nyt on vuorossa sankarit.

1. Aloitetaan Jackilla, kirjasta Huone. Jack on pieni, reipas poika teoksessa, joka kääntää päälaelleen monista dekkareista tutun kuvion. Psykopaatti sieppaa naisen, joka viruu vuosikaudet vankeudessa. Syntyy lapsi. Jackin onneksi hänen äitinsä rakastaa lastaan, tilanteesta ja varsinkin "isästä" huolimatta. Ja Jack on voittaja-ainesta!

2. Tämän te arvaatte; Kurt Wallander. Hän ei kaipaa esittelyjä mutta ehkä perusteluja listalle pääsystään? Wallander tuli minulle tutuksi Mankellin loistavasta kirjasarjasta mutta olen katsonut tv-versioitakin. Eivät nekään huonoja ole, mutta minulle ainoa "oikea" Kurt löytyy kirjoista. Häntä voi nimetä lökäpöksyiseksi antisankariksi, jolla on kultainen sydän. Wallanderia inhimillisempää fiktiivistä henkilöä ei olekaan.

Yksi tv-versio Kurtista


3. Pakenevat unet, Nasta. Vuodatin sydämeni kirjasta arviota naputellessani, lukekaa linkki.

4. Sebastian Bergman, Oppipoika ja Mies joka ei ollut murhaaja. Sebastian on melkoinen antisankari. Hän on fiktiivisen maailman omalaatuinen törttöilijä. Täysin pösilö mies, fiksu, tottakai mutta ihanalla tavalla tunnevammainen. Hänestä on mukava lukea mutta en ole varma jaksaisinko moista tosielämässä...

5. Nuuskamuikkunen. Rento, melankoliaan taipuva erakko. Pössyttelijä, jolta löytyy elämänviisauksia.

6. Laakson Daniel. Olenko koskaan lukenut toista näin koukuttavaa teosta? Daniel ei ehkä loistanut persoonallaan niin kirkkaasti, kuin toivoa olisi voinut, mutta hänellä on silti paikkansa listalla. Hänhän selviytyi olosuhteista, jotka kääntyivän sen verran klaustrofobisiksi, että ainakin minä olin kirjaa lukiessa lähellä paniikkikohtausta.

7. Mielensäpahoittaja. Kyllä minä olisin mieleni pahoittanut, ellei tämä hurmaava marisija listalta löytyisi. Ei muuta kuin perunat kiehumaan ja maailman menoa kauhistelemaan!8. Will Trent, josta Pettävä hiljaisuus viimeksi kertoi. Trent on yksinkertaisesti ihana! Hänellä on oma pimeä puolensa, mutta mies on vanhanaikaisella tavalla niin kiltti. Voi kumpa naiset käsittelisivät tätä aarretta vähän paremmin.

9. Kuin jokin päättyisi romaanin Tony. Kirjan on saavuttanut blogistaniassa supersuosion enkä tiedä ketään, joka ei olisi tarinaan langennut. Kyllä te Tonyn tiedätte.

10. Taivasten vangin Fermín. Synkkään goottilaiseen mysteerisarjaan tuo lämpimän tuulahduksen tämä hauska herra, jolla on todellakin sana hallussa. Nokkeluudet lentelevät miehen suusta ja hyvä niin, koska muuten Zafónin kirjat olisivat liian pelottavia.

Näin tällä viikolla. Jatkan Top Ten -listauksia mikäli muistikapasiteettini riittää ilmoittelemaan aiheesta. Jos tahdotte minun tekevän tällaisen aiheesta A tai vaikka B, vinkatkaa mitä voisin listata! Suloista sunnuntaita!

Annika

Ps. Kuvat pöllitty Googlesta ;)

Hän liittyy aiheeseen olemalla kirjailija...

10 kommenttia:

 1. Nuuskamuikkunen ja Jack, löytyipä jopa minulle pari tuttua! =D Pyörittelin käsissäni viimeksi kirjastossa tuota Kuin jokin päättyisi-kirjaa, mutta en kuitenkaan ottanut, kun minulla oli jo puoli hyllyä uutuushyllystä mukana... =D

  VastaaPoista
 2. Irene K, Jack oli kyllä niin ihana! Mulla on Huone omana ja luen sen varmasti muutaman vuoden kuluttua uudelleen. Se on kumma, että tuo kirjaston uutuushylly tuppaa aina kulkeutumaan omaan hyllyyn ;)

  VastaaPoista
 3. Leena, sepä ♥ Mutta ei sitä oikeasti tosi elämässä jaksaisi! ;)

  VastaaPoista
 4. Mielensäpahoittaja on kyllä hurmaava herrasmies, ihanaa että hän pääsi listallesi! :) Perunaruuat kunniaan! ;)

  VastaaPoista
 5. Pihi nainen, hän on! Perunoilla mekin eletään :)

  VastaaPoista
 6. Hieno lista ja ehdottomasti Wallander kuuluu myös minun suosikkeihini. Itku tuli viimeistä Wallader-sarkan kirjaa lukiessani!

  VastaaPoista
 7. Nuuskamuikkunen, Mielensäpahoittaja sekä ensimmäisen kuvan mies ♥ Eikun...

  Sinulle löytyy tunnustus blogistani :)

  VastaaPoista
 8. Elegia, itku tuli mullekin... Kurt-parka!

  Jami, voi ihanaa, tulen käymään!
  Itse asiassa Ola Rapace, siis tuo ekan kuvan mies esiintyy vanhemmissa Wallander telkkusarjoissa. Siksi niiden parissa niin hyvin viihdynkin ;)

  VastaaPoista
 9. Hieno aihe! Tällaisen listan voisin itsekin laatia...

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥