torstaina, marraskuuta 15, 2012

Kesä ja sankarittaria


Kuka muistaa vielä viime kesän? Itse alan olla niin turtunut tähän iänikuiseen sateeseen, harmauteen, luonnon kuolemanpukuun, että käsite kesä on jo unholaan jäämässä. Niinpä minua ilahdutti saada Leena Lumilta tällainen hauska haaste, jossa otetaan askel taaksepäin, ja muistellaan mennyttä vuodenaikaa valokuvan muodossa. Minä olen sen verran tuore "valokuvaaja" etten tullut kesällä paljon kuvia ottaneeksi. Pistetään syyksi huono kamera. Tässä on pari ihan loppukesästä napattua otosta. Käykää katsomassa Leenan kuvat, jos tahdotte kunnolla fiilistellä. ♥Samaan syssyyn teen listaihmisenä listan. Listoja on eri blogeissa hurjia määriä eri aiheista.  Hauskutuin eniten Hys äiti lukee nyt -blogin listasta, jossa -luonnollisesti- listataan kirjojen kymmenen sankaritarta.  Top Ten Tuesday vaihtuu nyt vain minulla Top Ten Thursdayksi. Saatanpa ottaa tästä joka torstaisen tavan - jos muistan. Ensi torstaina ainakin lupaan lupaan listata sankari urokset. Tänään on kuitenkin "topakoiden tätien ja kovien ämmien top kymppi" (kuten Tii kiteyttää).

1. Minut tuntevat tietävät, että olen lääpälläni dekkareihin. Joten aloitetaan Jane Rizzolilla. Jane on tuttu poliisi Tess Gerritsenin kirjoista. Hän ei ole peloton pullistelija, vaan ihanan inhimillinen, sinnikäs ja periksiantamaton nainen, joka näyttää pärjäävänsä miesten maailmassa.

2. Lumen syli -teoksen Helmi. Helmin äiti on lapsistaan piittamaton hedonisti, joka ei näe pienen tyttärensä pelkoja. Ja epävarmuustekijöitä tytön elämässä riittää. Helmin paras ystävä kuolee, isää ei ole olemassakaan, opettaja vaihtuu, syntyy "isoveli"... Mutta Helmi on reipas tyttö, ehdottomasti selviytyjäainesta!

3. Noidan ripin Corrag. Nuorella naisella ei mene hyvin. Vaikka Corragia syytetään noituudesta, oma äiti joutuu roviolle ja muuta "kivaa", Corrag ei käperry jonnekin kiven koloon sikiöasennossa (kuten itse ehkä tekisin). Hän ottaa hevosen alleen ja pakenee! Hän rakentaa elämän ei mistään. Hänessä on paljon.

4. Uskottuni -teoksen Annie. Annie edustaa äidinrakkauden ääripäätä. Teos on niin mahtava, että nyt kun se taas palautui mieleeni, en voi kuin suositella!

5.Todennäköinen tarina -teoksen Helena. Karin Alvtegen tekee Helenasta helpostilähestyttävän naisen, joka ei kuitenkaan ole lälly. Helena pyörittää maaseutuhotellia, pohdiskelee elämäänsä ja lopulta ottaa etäisyyttä sinne sunnalle, jonne kuuluukin ottaa. Arkipäivän sankaruutta.

6. Ventovieraan Elizabeth. Millaista on elämä passiivisen miehen rinnalla, joka yllättäen muuttuukin aivan muuksi? Elizabeth ei selviä henkisittä kolhuitta ja joutuukin lopulta pelkäämään henkensä edestä. Periksi hän ei kuitenkaan anna.

7. Lasi maitoa, kiitos -teoksen Dorte. Te tiedätte, jotka olette kirjan lukeneet. Dorte joutuu ihmiskaupan uhriksi ja loppu onkin arvattavissa. Dorte, kaikkien riistettyjen, raiskattujen naisten ikoni.

8. Uhrilahjan Rebecka. Naisjuristi pohjoisesta.

9. SusuPetalin Keskiäkäinen. Tissit roikkuu, naama kaipaa anti-agea, läski on pysyvää... Mutta silti keski-ikäinen nainen on ihana! Omana itsenään!

10. Nyt jo kymppi, vastahan pääsin alkuun... Kun suljen silmäni -romaanin Christine. Joka aamu on herättävä vieressään vieras mies - kuvitelkaa nyt - eikä mitään muistikuvaa menneisyydestä. Joka ilta päivän muistot pyyhkiytyvät mielestä. Ja ei siinä vielä kaikki, tämä aviomieheksi itseään tituleeraava tyyppi vaikuttaa salailevan jotain. Mitä tekee sankarimme? Aloittaa päiväkirjan pitämisen ja selviytyy.

Pintaraapaisu tämä vain oli, koska minunkin kirjahyllyni pullistelee sankarittarista. Ensi viikolla on sitten miesten vuoro!

Ps. Sekä Top Ten -osio, että valokuvahaaste on enemmän kuin suotavaa viedä mennessään :)

16 kommenttia:

 1. Kaikki naiskuvaukset olivat minulle tuttuja, paitsi Kun suljen silmäni. Olisin lukenut sen kirjan blogisuositusten perusteella, mutta sitten ystäväni Kustannusherra lyttäsi kirjan minulle, joten jätin väliin. En ehdi miettiä, mitä menetin...

  Kuvaaminen kehittää kumaamista. Olen sen itsekin huomannut, kun on ollut vain pakko kuvata.

  Kiitos, että ehdit vastata haasteeseeni!

  VastaaPoista
 2. Kiitos postuksesta, Annika!<333

  Minä en ole listaihmisiä..:))

  Hyvää loppuviikkoa & viikonloppua sinulle ja perheellesi!<3333

  VastaaPoista
 3. Nämä listajutut ovat niin hauskoja! Itse listailin tällä viikolla saamani A blog with substance-tunnustuksen yhteydessä, kun piti kertoa kahdeksan satunnaista aisaa itsestäni, keihin kirjallisuuden hahmoihin olen identifioitunut. Sitä listaa oli mukava laatia! :)

  Itse asiassa noista listaamistasi naisisa yksikään ei ollut minulle tuttu, kun en ole juuri dekkareita harrastanut. Mielenkiintoista, kuinka erilaisia kirjoja ihmiset lukevat!

  VastaaPoista
 4. Leena, kiitos itsellesi ♥ jos/kun sulla ei riitä aikaa Kun suljen silmäsi -kirjan lukemiseen, katso leffaversio. Siinä pitäisi olla Nicole Kidman, ainakin itse häntä fanitan :) Muuten en tiedä miten hyvin idea elokuvana toimii. Kirja oli mahtava.

  VastaaPoista
 5. Aili-mummo, miehenikään ei ole listaihmisiä, ja pyörittelee minun listaamisille silmiään ;) Kohta nimittäin on laadittava lista mitä otan mukaan viikonloppureissulle.

  Sitä samaa sinulle, Aili-mummo! ♥

  VastaaPoista
 6. Anna J, kävin katsomassa blogiasi ja liityin lukijaksi :) Näitä listoja on kiva laatia! Aloin jo suunnittelemaan, mitä mieslistaan laitan... Itse asiassa vain kohta 1 ja 8 ovat dekkareita. Näitä muita suosittelen suurella sydämellä!

  VastaaPoista
 7. Iik, ihanaa, Keskiäkäinen on päässyt listalle!!

  Kiitos :D

  VastaaPoista
 8. Susu, asia oli selvä sillä hetkellä, kun tämän listan löysin :D Goottiemo tulee (viimein) ensi viikolla, käyn sitten vaikka huikkaamassa!

  VastaaPoista
 9. Jee, listausta!

  Myönnän kyllä, että enhän minä tainnut tietää näistä ketään. Uh. Menen rakkaan kotisiltani alle häpeämään, leppoisaan tynnyriini lepäämään. =D

  VastaaPoista
 10. Irene, tässä on aika paljon rautanaisia uutuuskirjoista. Peppi ja Muumimamma löytyy jo niin monesta listasta, että tein tästä omannäköisen :) Kaikki listan teokset ovat tutustumisen arvoisia :)

  VastaaPoista
 11. Listassa moni on tuttu, muutama täysin tuntematon. Minä taas olen listaihmisiä, mutta tällä hetkellä niin hektinen vaihe, että tuskin ehdin blogeja kurkistaa tai kirjoittaa, valitettavasti. Mutta hei, nuo kuvathan on ihania!

  VastaaPoista
 12. Roz, kiva kuulla, että pidit kuvista ♥ Kaikella on aikansa, välillä on aika pitää blogistakin taukoa. Kunhan sitten palaat!

  VastaaPoista
 13. Kauniita kesäisiä kuvia, niissä on kosolti tunnelmaa. Ja minusta tunnelma on kuvan sielu ♥

  Onpa hauska aihe tällainen fiktiivisten henkilöhahmojen lista! Osan olen mainitsemistasi kirjoista itsekin lukenut, mutta en kaikkia. Moni lukematon on kyllä saalistuslistalla ;-)

  VastaaPoista
 14. Kiitos Elegia ♥ Hienoa, että sait kiinni kuvien tunnelmasta! Yritän nyt kuvata mahdollisimman paljon ja toivon taidoissakin näkyvän kehitystä. Ajan myötä.

  Tätä listaa oli mukavaa laatia. Ensi viikolla on miesten vuoro, mutta sen jälkeen voisin jotain kehittää...

  VastaaPoista
 15. Corragin "tunnen" ja allekirjoitan perustelusi täysin! Muihin en ole tutustunut, tosin Dorte odottaa kirjahyllyssäni ja Helmi on tullut kylään kirjastosta...

  Voi miten mukavaa listoja on lukea ja tehdä :)

  VastaaPoista
 16. Villasukka, mahtavaa kuulla, että aiot tutustua Helmiin ja Dorteen! :) Molemmilla on melkoinen tarina takanaan, varsinkin Dortella... Koin paikoin pahoinvointia Lasi maitoa, kiitos -teosta lukiessa, mutta loppu oli kuitenkin palkitseva. Raskas ja ravisuttava teos! Kiinnostavaa kuulla sitten mitä näistä pidät.

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥