tiistaina, kesäkuuta 15, 2010

Simon Beckett; Kuoleman anatomia

Kolme vuotta sitten oikeuslääketieteen huippuasiantuntija David Hunter hylkäsi entisen elämänsä kohdattuaan suuren tragedian. Nyt hän elelee maalaislääkärinä pienessä Manhamin kylässä valmiina jättämään menneisyytensä lopullisesti taakseen…

Kunnes Sally Palmerin pahoin runneltu ruumis löytyy.

Paikallispoliisi tarvitsee Hunterin erikoisosaamista, mutta tämä tekee parhaansa ettei joutuisi vedetyksi tutkimuksiin. Kun toinen nainen katoaa, pieni yhteisö joutuu pelon ja epäluulon valtaan ja syyttävä sormi osoittaa myös Hunteria. Enää ei voi piiloutua…

Kuoleman anatomia on brittiläiseksi Patricia Cornwelliksi nimetty Simon Beckettin ensimmäinen psykologinen trilleri. Kirja on maailmanlaajuinen myyntimenestys, ja sen käännösoikeudet on myyty 18:aan maahan.

***


Mukavan positiivinen yllätys tämän Beckett. Kirjan nappasin mukaan kirjastosta psykologisen jännityksen hyllystä. Kirjaa oli ilo lukea ja se tarrasi kyytiinsä ensimmäiseltä sivulta lähtien. Uhkaava tunnelma ei herpaantunut hetkeksikään, eikä menoa haitannut edes hiukan ennalta-arvattava loppuratkaisu. Ehkä näissä psykologisissa jännäreissä ei olekaan niin olennaista se, mitä tapahtuu, vaan se, kuinka ihmiset reagoivat kammottavissa tilanteissa.

Ja vaikka kirjassa raakoja kohtauksia olikin, parasta oli Beckettin luoma lämpö, jolla hän tarinaa eteenpäin vei. Kyllä, tätä sarjaa tulee luettua vastaisuudessakin!

1 kommentti:

♥ Kiitos kommentistasi! ♥