maanantaina, joulukuuta 06, 2010

Camilla Läckberg; Perillinen

Erica käy läpi edesmenneen äitinsä jäämistöä ja löytää vanhan natsien kunniamerkin. Miksi äidillä oli sellainen? Mitalin alkuperän selvittämiseksi hän vierailee seudun sotatuntijan, eläkkeellä olevan historianopettajan luona. Kahden päivän päästä mies on kuollut. Tapettu. Uutinen kylmää Ericaa. Onko hänen käynnillään jotain tekemistä murhan kanssa? Kun Erica vielä saa selville, että äiti tunsi murhatun miehen toisen maailmansodan aikana, hän ei voi olla sekaantumatta rikostutkintaan. Myös isyyslomansa aloittanut Patrik vedetään mukaan tutkimuksiin. Kuka on valmis tappamaan pitääkseen menneet salassa?

Camilla Läckberg vie jälleen lukijansa idylliseen mutta synkkien rikosten Fjällbackaan Ruotsin länsirannikolle. Tällä kertaa pintaan nuosevat Erica Falckin oman lapsuudenperheen kipeät ja tarkoin varjellut salaisuudet. Läckberg kutoo taiturimaisesti nykytarinan riipaisevaan kertomukseen nuorten elämästä 1940-luvun Ruotsissa.

***

"Camilla Läckberg on yksi tämän hetken kiinnostavimpia ruotsalaisia dekkaristeja, ja hän parantaa tahtia kirja kirjalta" kuuluu Me Naiset -lehden kommentti teoksen kannessa. Samaa mieltä.

Kirjailija jatkaa hyväksi valitsemallaan linjalla, johon kuuluu kaikkien kirjan henkilöhahmojen ajatusten valotus pienissä osissa. Olen muistaakseni ennenkin todennut, että kirja koostuu pienistä paloista ja selkeä kuva muodostuu, kun "palapeli" on saatu valmiiksi viimeistä sivua myöten.

Tässä juoni liikkuu toisen maailmansodan karussa todellisuudessa, ja nykyajassa selvitellään miksi kuusikymmentä vuotta vanhat asiat nousevat uudelleen pintaan. Synkistä aiheista huolimatta teoksen huumoripitoisuus ja nokkeluus ilahduttaa lukijaa. Romaani antaa myös kattavan vastauksen siihen, mistä Erican edesmenneen äidin kyvyttömyys rakastaa lapsiaan johtui.

Vaikka loppuratkaisun pystyi aavistelemaan, siihen sisältyy silti herkullisia yllätyksiä. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥