sunnuntaina, joulukuuta 19, 2010

Outi Pakkanen; Talvimies

Anna Laine on saanut kuvittaakseen naistenlehden jatkiksen. Etsiessään sopivaa kuvaa hän päätyy Niklas Södermanin taiteilijatarvikeliikkeen nettisivulle, jonne kauppias on pannut myös oman kuvansa. Kesän viimeisenä helteisenä iltana Storyvillen terassilla Anna tunnistaa Niklaksen – ja on mennyttä ensi silmäyksellä.

Tapaaminen johtaa kiihkeään suhteeseen. Anna kokkaa rakkaalleen herkkuja ilta illan jälkeen, ja jos ei kokkaa, suunnittelee uusia reseptejä ja ihanaa tulevaisuutta. Jossain sisimmässään hän tietää, että kaikki ei ole ihan sitä miltä näyttää – kunnes eräänä päivänä Niklas löytyy murhattuna asunnostaan uudessa Kampissa. Kaikenlaista alkaa paljastua niin Niklaksen elämästä kuin muistakin ihmisistä Annan ympärillä.

Miten liittyvät toisiinsa vaatesuunnittelija Luna Sateenkaari, stailisti Kim Holma, muuan viimeisillään raskaana oleva Marimekon myyjä ja tämän aviomies tai Niklaksen kaksi entistä vaimoa? Puhumattakaan kypsaviini.com-deittipalvelussa chattailevista Roi Soleilista ja Miausta, joiden viestit jatkuvat, vaikka toinen on mitä ilmeisimmin kuollut.

Tyylikkäiden kaupunkidekkarien mestari Outi Pakkanen tarjoaa uudessa romaanissaan arvoituksellisten tapahtumien ja henkilöiden lisäksi myös tukun mainioita ruokaohjeita – lukijoiden toivomuksesta.

***

Pakkaslinjalla jatketaan säiden tyyliin, vaikka tämä teos sijoittuukin, nimestään huolimatta, loppukesään. Olen varannut Pakkasen kirjoja myös joululukemiseksi, ovat sen verran varmoja valintoja!

Tässä teoksessa Anna Laine pääsee pääosaan ihanalta kuulostavien ruokiensa kanssa. Hän rakastuu melkoisella temmolla ja vauhdilla mutta valitettavasti tulee karvaasti pettymään. Kirjailijan kirjoista löytyy aina uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia, tässä tarinassa erityismaininta Lunan ja Kimin erikoisille persoonille.

Tarinan intensiivisyys säilyy tiiviinä ensimmäiseltä sivulta viimeiselle. Erittäin hyvä dekkari ja psykologinen trilleri.

2 kommenttia:

  1. Pakkaset on tosiaan varmoja valintoja ja Talvimies on minusta ihan parhaimpia kirjoja. Seuralaista en ole vielä lukenut, mutta oletan että se löytyy lahjapaketistani.

    VastaaPoista
  2. Juu, olen samaa mieltä kanssasi, Talvimies on yksi Pakkasen hienoimmista dekkareista (vaikken kaikkia toistaiseksi ole lukenutkaan). Seuralainen yltää mielestäni hyväksi kakkoseksi, toivottavasti sait sen! :)

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥