tiistaina, joulukuuta 14, 2010

Outi Pakkanen; Seuralainen

Kaipaatko kavaljeeria sukukokoukseen? Haluatko henkivartijan eräretkelle? Tahtoisitko tunnelmaseuraa kynttiläillallisille? Daylight tarjoaa - ja paljon muuta...

It-firmasta saneerattu Ritva Koivisto kääntää potkut voitokseen, muuttaa nimensä Rebeccaksi ja perustaa seuralaispalvelu Daylightin aikuisille naisille. Kuntosaliltaan hän poimii miesgalleriaansa raamikkaan personal trainer Sampo Nygrenin. Samposta tulee Sebastian, ja jo ensimmäisellä seuralaiskeikallaan hän oivaltaa, että toimenkuvaa laajentamalla voisi lyödä kunnolla rahoiksi ja päästä peliveloista.Nuori mies on innoissaan, mutta mitä uudesta työstä ajattelee esimerkiksi mustasukkainen ex-tyttöystävä Peppi tai uskollinen aisapari ja paras kaveri Henri?

Ennen pitkää poliisi saa selvitettäväkseen kuolemantapauksen, jonka syyt saattavat olla paljon syvemmällä kuin miltä ensisilmäyksellä näyttää. Lokakuinen Helsinki elää ja hengittää tarinassa vuoroin ruskaisen aurinkoisena, vuoroin vuosikymmenen rankkasateen piiskaamana - ja Anna Laine mäyräkoirineen vilahtelee jossain liepeillä...

***

Pakkasen uusin jatkaa tutuksi tulutta kihelmöivää linjaa. Kirjasta sain mahtavan seuralaisen ainakin yhdeksi illaksi, se oli kerta kaikkiaan pakko lukea kerralla loppuun asti.

Näissä Pakksen teoksissa se, kuka murhan teki, ei todellakaan ole pääasia. Teksti on nautinnollista luettavaa, kerronta värikästä ja herkullisen elävää.

Tällä kertaa tarina johdattaa lukijan yksinäisten ihmisten maailmaan. Kukin henkilö selviytyy tragedioistaan enemmän tai vähemmän terveellä tyylillä. Suositeltavaa luettavaa vaikkapa joululoman piristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥