tiistaina, huhtikuuta 12, 2011

Lars Kepler; Hypnotisoija

Urheilukentän pukuhuoneesta Tumbasta, Tukholman läheltä, löytyy kauhistuttavasti surmattu mies. Myöhemmin miehen puoliso ja tytär löytyvät yhtä lailla raa´asti silvottuina perheen rivitalosta. Perheen poika Josef löytyy elossa, vaikeasti haavoittuneena. Rikoskomisario Joona Linna päättelee, että tarkoitusboli surmata koko perhe. Kun Linna saa tietää, että elossa on vielä yksi perheenjäsen, tytär, hän aikoo käyttää kaikki keinot löytääkseen tämän ennen murhaajaa. Josef häälyy tajuttomuuden rajoilla, ja nopeuttaakseen tutkimuksia Linna pyytää traumoihin erikoistunutta lääkäriä Erik MariaBarkia hypnotisoimaan pojan. Tämä suostuu, vaikka on julkisesti vannonut ettei hypnotisoisienää ketään. Näin Bark joutuu itse poikansa kanssa yllättävästi mukaan rikosten ketjuun.

***
Luinpa minäkin tämän supersuositun teoksen. Jälleen kerran todettakoon, että kirja oli aivan erilainen kuin kuvittelin. Takakannen teksti tuntui perusdekkarilta, jonka voisi lukea joskus kun on aikaa. Tarina vei kuitenkin ensi sivuilta asti mennessään ja aivan mahtavan tiivis tunnelma säilyi koko kirjan ajan. Hengästyttävän upeaa!

Yllättävän rankan juonen takia en kuitenkaan menisi suosittelemaan äiti-ihmisille enkä muutenkaan herkille lukijoille.

3 kommenttia:

 1. Minäkin pidin Hypnotisoijasta kovasti. Kovin herkille ihmisille tämä ei varmasti sovi, sen verran raakaa peliä kirjassa on. Itse olin aika järkyttynyt siitä, millaisia lapsia kirja käsitteli. Sen jälkeen katsoin lähikaduilla hengaavia teininalkuja hieman toisella tapaa;)

  VastaaPoista
 2. Ihan totta, lapset voivat olla yllättävän raakoja! Ihan hirvittää, omia laittaa kouluun.

  Oletkos jo lukenut kirjailijapariskunnan uusinta? Mietin, laitanko sen varaukseen. Asekauppajuoni ei vaikuta kovin kiinnostavalta, mutta toisaalta voi yllättää taas positiivisesti :)

  VastaaPoista
 3. En ole vielä tarttunut uusimpaan teokseen, mutta eiköhän sekin tule kahlattua jossain vaiheessa. Asekaupat eivät tosiaan kuulosta kovin mielenkiintoisilta, mutta Hypnotisoija oli kyllä niiiin hyvä, että tuolle uudellekin on annettava mahdollisuus.

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥