lauantaina, toukokuuta 12, 2012

Christian Rönnbacka; Troijalainen

Operaatio Troijalainen

Suomessa vähän tunnetusta poliisin peitetoiminnasta kertova tarina koukuttaa ja yllättää.

Rikosylikonstaapeli Antti Hautalehto saa komennuksen vaaralliseen peitetehtävään. Hänestä tulee pikkurikollinen Harri Kvick, joka värvätään kansainvälisen huumeliigan juoksupojaksi Helsingissä.

Yhä suuremmat huumelastit kulkevat Antin avulla myyjältä ostajalle, ja liigan johtajat käärivät muhkeita voittoja. Antti näyttelee osaansa kylmän rauhallisesti, vaikka luodit lentävät ja paljastuminen tietää hengenmenoa.

Operaatio Troijalainen on ensimmäinen osa Antti Hautalehdosta kertovasta dekkarisarjasta.

***

Bazarilta tulee juu hyviä kirjoja, mutta myös pettymyksiä. Olisi pitänyt luottaa intuitioon tämän teoksen suhteen. Hyvänen aika, jo takakannen perusteella olisi pitänyt älytä, ettei tämä ole mun juttu. Minulla oli kuitenkin niinkin katastrofaalinen tilanne, että varaamani uutuudet jumittivat jossain  kirjaston uumenissa päällystämistä odottamassa, enkä keksinyt muutakaan mitä lainata, joten Rönnbacka lähti mukaan.

Plussat: Alku oli hyvä. Melkoisella rytinällähän tässä mentiin eteenpäin, mutkat suoriksi, ja niin edelleen, mutta tykästyin hersyvään dialogiin siinä määrin, että päätin antaa romaanille mahdollisuuden. Teoksen alkupuolella nauroin muutamassa kohdassa jopa ääneen. Vai miltä puutarhatonttujen sarjamurhaaja kuulostaa?

Miinukset: En kuulu kirjailijan kohderyhmään syytä, etten ole mies. Olen varma, että uroksiin tämä romaani iskee toiminnalla, maskuliinisella uhoamisella ja puutteellisella naiskuvalla (teoksen ainoa naispäähenkilö oli avussa oleva kaunis blondi...). Itse en tykännyt. Lupaavan alun jälkeen mäiske alkoi kyllästyttää ja iltaisin kun kirjaa luin, havahduin monen iltana siihen, että olin nukahtanut valot päällä ja lukulasit nenällä teoksen parissa.

Mutta kuten sanottu, en kuulune kirjailijan kohderyhmään. Miesten kannattaa tämä tsekata.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥