perjantaina, joulukuuta 12, 2014

Vuoden 2014 top 10 (mahdoton tehtävä)

Ystävät, tässä häilytään nyt vaikeuden ja mahdottomuuden rajamailla, kun kulunutta kirjavuotta muistellaan, ja pitäisi ne parhaimmat esiin nostaa. Tai pitäisi ja pitäisi. Tokikaan täällä ei pakota muu kuin oma sisin, mutta kivahan se on silmäillä mihin on aikaansa kuluttanut. Millä aivojaan ruokkinut. Minkä parissa virkistäytynyt, raivonnut, kaivannut, rakastunut, kuollut... Herätäkseen taas henkiin uuden teoksen myötä uudessa maisemassa, uuden henkilön nahoissa. Kyllä lukeminen sitten on mahtava harrastus! Sen myötä voi kurkistella niin moniin eri elämäntapoihin ja aikakausiin, matkustaa omassa sängyssä minne päin maailmaa tahansa. Tai vaikka toiseen todellisuuteen.

Mutta kyllähän te, kirjaviisaat ystäväni tämän tiesittekin! Sen sijaan yllätyksenä (itsellenikin?) tulevat olemaan kirjat, jotka puhuttelivat eniten. Joiden kyydissä viihdyin. Jotka koskettivat ja nostivat esiin tunteita.

Luin kuluneena vuonna about 100 kirjaa. Vuotta on vielä jäljellä, joten tarkkaa lukua en osaa sanoa. Mukaan lasken myös ne kirjat (romaanit) joista en ole syystä tai toisesta blogannut. Yleisin syy on ollut kiire.

Mutta pidemmittä puheitta, listani näyttää sattumanvaraisessa järjestyksessä tältä:Silvia Avallone:Teräs

Maritta Lintunen: Hulluruohola

Erik Axl Sund: Varistyttö-trilogia

Marko Leino: Saasta

Sami Lopakka: Marras

Stephen King: Kuvun alla

Sarah Waters: Yövartio

Delphine de Vigan: Yötä ei voi vastustaa

Siri Kolu: PI ja IP

Kate Atkinson: Elämä elämältä (loppusuoralla kirjan kanssa, mutta tiedän jo tässä vaiheessa piteleväni käsissäni kultaa)


Loppuvuosi vierähtänee ainakin näiden romaanien parissa (niin ja Murhenäytelmä, Murhenäytelmä, kunhan saan sen käsiini!)Kauniin kirjaisaa joulunalusaikaa itse kullekin!

Halauksin,
Annika


Oman listauksensa on laatinut ainakin Leena Lumi. Jään odottamaan kanssabloggaajilta vastaavia postauksia. Lukuvinkkien antajina ne ovat täyttä rautaa!
13 kommenttia:

 1. Yövartio ja Elämä elämältä <3

  Meillä mieheni piti Marraksesta ja aion ostaa sen joululahjaksi myös kummityttöni vanhemmille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Katja <3 Voi että odotan Watersin keväällä ilmestyvää teosta!

   Minä en ole saanut omaa miestäni (vielä) Marrasta lukemaan, vaikka olen varma hänen siitä pitävän :)

   Poista
 2. Elämä elämältä oli kyllä hieno kirja, päätyy ehkä minunkin listalleni sitten kun sen ihan vuoden viimeisimpinä päivinä laadin :)

  Watersin Yöpartiokin oli hyvä, mutta olen pitänyt enemmän muista häneltä lukemistani kirjoista, esimerkiksi juuri Silmänkääntäjästä. Toivottavasti sinäkin pidät siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa jättikö Elämä elämältä lukujumin :D Se on noiden huippukirjojen väistämätön seuraus. Silmänkääntäjän otan lukuun ihan lähipäivinä, uskoisin vahvasti sen olevan mieleinen!

   Poista
  2. Ps. Jään innolla odottamaan koostepostaustasi!

   Poista
 3. Voi kauheaa: nyt tuli jotenkin aivan vastustamaton halu rynnätä kirjakauppaan hakemaan uutta luettavaa. Onneksi on yö, joten kivijalkakauppojen ovet pysyvät kiinni, vaikka kuinka rynkyttäisin. Ja nettikauppoihin en itseäni päästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva kuulla! Nettikirjakaupat ovat petollisia, mutta tietysti jotain pientä voi näin joulunalla itselleen sallia... :)

   Poista
 4. Yötä ei voi vastustaa <3

  Minä teen samanlaisen listan vasta lähempänä kuun loppua, sillä ajattelin ehtiä lukea joulukuussa ainakin pari kirjaa vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi vastustaa, ei! <3

   Mä menin riskillä, saas nähdä, tuleeko tässä vielä luettua jotain järisyttävää. Odotan koostepostaustasi, ne ovat ihan parhautta!

   Poista
 5. Hulluruohola pääsi myös minun listalle. Se yllätti minun kaikin tavoin. En tiennyt mitään tekijästä tai kirjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla, ihan sama juttu! Ilman Kristan suosituksia ja Helsingin Kirjamessuja olisi koko kirja mennyt varmasti ohi. Onneksi näin ei käynyt <3

   Poista
 6. Marras <3 <3 <3 Se on takuulla minunkin vuoden 2014 suosikeissani. Ja ihanaa, että King on listallasi <3 Minä teen oman koosteeni vasta vuodenvaihteen jälkeen, onhan lukuaikaa vielä vähän jäljellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopakka <3 <3 <3 :D
   Tottahan toki King listalle pääsi, jäin vain arpomaan millä kirjalla. Kuten Katrille kirjoitin, menin riskillä. Saas nähdä, vieläkö tulee tänä vuonna luettua jotain niin mahtavaa, että aikainen listaus jää harmittamaan. Odotan postaustasi <3

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥