sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2012

Åsa Schwartz; Nefilit19-vuotias Nova Barakel on suoran toiminnan ympäristöaktivisti, ja vaikeuksissa. Joku yrittää tehdä hänestä syntipukkia ympäristövastuuttomasti toimivien yritysten johtajien murhiin. Lisäksi Nova on vakuuttunut, että hänen huippujuristiäitinsä äskettäinen kuolema ei ollut tavallinen auto-onnettomuus. Mikä on tuntematon Friends of Nephilim -järjestö, joka saa puolet äidin jättämästä miljoonaperinnöstä, ja mistä rahat ylipäänsä ovat peräisin? Miksi murhien yhteydessä toistuvat viittaukset vedenpaisumukseen? Vastausten etsiminen vie poliisia pakoilevan Novan raamatullisten salaisuuksien ja oman kipeän menneisyytensä äärelle.

***

En ole kovinkaan kriittinen lukija. Lukemani kirjat voi luokitella karrikoidusti teoksiin joista pidin, jotka olivat keskinkertaisia, ja jotka olivan sen verran huonoja, että jätin ne kesken. Pitkällisen harjoittelun tuloksena nykyään osaan jo jättää lukemisen kesken sen sijaan, että rämpisin kirjan läpi vaikka hampaat irvessä. Hyvä minä.


Nefilit -teoksen olin bongannut jännäriuutuuksien listalta, ja puntaroin mielessäni varatako romsku vaiko ei. Varausta ei tällä kertaa tarvinut tehdä, sillä ilokseni teos killotti kirjastossa uutuuksien hyllyssä. Koska kyseessä on ruotsalainen kirjailija arvelinkin, että lukukokemus voisi olla positiivinen. No, se oli. Kirjassa keskeisinä, hyvin ajankohtaisina aiheina oli ilmastonmuutos ja ympäristönsuojelu. Tämän tiimoilta teoksesta löytyi paljon faktatietoa, ei kuitenkaan puuduttavissa määrin. Toinen teema taas käsitteli nefileitä, langenneiden enkeleiden ja ihmisten "sekoituksia", joka toi mukaan fantasian elementtejä.


Hyvin kiehtova ja toimiva paketti tämä Nefilit. Suosittelen kirjailijaan tutustumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥