perjantaina, maaliskuuta 16, 2012

Rosamund Lupton; SisarNew Yorkiin muuttanut Beatrice saa yllättävän puhelun äidiltään kesken sunnuntailounaan: hänen rakas pikkusiskonsa Tess on kadonnut jäljettömiin. Beatrice matkustaa välittömästi Englantiin ja ryhtyy etsimään Tessiä. Beatricen huolella rakennettu elämä saa uuden suunnan, kun hän tutustuu pikkusiskonsa ystäviin ja työtovereihin. Hän saa kuulla yllättäviäkin asioita pikkusiskostaan, eikä läheinen sisarussuhde tunnu sen jälkeen enää niin itsestään selvältä. Vaikka kaikki muut ympärillä uskovat Tessin kadonneen ikuisiksi ajoiksi, Beatricen mielessä kytee toivo pikkusiskon kohtalon selvittämisestä. Hän on valmis tekemään kaikkensa, ja enemmänkin, siskonsa eteen.

Sisar on paljon enemmän kuin trilleri - se on rakkaustarina kahden sisaruksen välillä, kirje isosiskolta pikkusiskolle, tarina itsensä ja läheistensä löytämisestä. Rosamund Luptonin harvinaisen vakuuttava debyytti yhdistää suvereenisti kaunokirjallisen lukuromaanin ja trillerin. Sisar on ollut uskomaton myynti- ja arvostelumenestys sekä Englannissa että Yhdysvalloissa, ja se on käännetty yli 30 kielelle.

***

Sisarta voisi luonnehtia tämän kevään "hittikirjaksi". Monissa vierailemissani blogeissa teoksesta on kirjoitettu niin mainioita ja perusteellisia arvosteluita, ettei minulla oikeastaan ole mitään lisättävää. Kirja oli yksinkertaisesti lukemisen juhlaa. Tarina sekä koukutti, että liikutti. Kerronta oli melko tavanomaista mutta esimerkiksi pelkoa koskevissa kohdissa Lupton pääsi oikeuksiinsa.

Innolla jään odottamaan Afterwardsin suomennosta!

1 kommentti:

♥ Kiitos kommentistasi! ♥