keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2012

Gianrico Carofiglio; Todennäköinen syyllinen


Senegalilaista kulkukauppiasta Abdou Thiamia epäillään 9-vuotiaan pojan raa’asta surmasta. Hänen asunnostaan löydetään pojan valokuva, ja lisäksi eräs baarinpitäjä todistaa häntä vastaan. Guido Guerrieri tulee ryhtyneeksi Thiamin puolustusasianajajaksi, vaikka mahdollisuudet miehen vapauttamiseksi raskaasta syytöksestä vaikuttavat hyvin vähäisiltä.

Yksityiselämässään kriisiin joutunut Guerrieri saa muuta ajateltavaa selvitellessään todisteiden pitävyyttä. Onnistuuko hän estämään Abdou Thiamia uhkaavan elinkautistuomion? Avioliiton kariuduttua Guerrierista on tullut kirjojensa ja levyjensä parissa viihtyvä yksinäinen mies. Mutta sitten samaan taloon muuttaa viehättävä Margherita…

Tämän mukaansatempaavan oikeustrillerin tapahtumapaikkana on kesäisen kuuma Barin kaupunki Etelä-Italiassa. Todennäköinen syyllinen on puolustusasianajaja Guido Guerrierista kertovan sarjan ensimmäinen osa. Sarjan toinen osa on Silmät ummessa.

***

Silmät ummessa oli sen verran loistokas teos, että uhkasin ensimmäisen Guido Guerrierista kertovan osankin lukea. No,  nyt se on tehty. Ykkösosan kansi on vähintään yhtä järkky kuin kakkosen, mutta pelko pois, tekstiin se ei vaikuta...

Aivan mahtavaa kerrontaa, persoonallisia henkilöitä, painavaa asiaa ja runsaasti huumoria. Mitäpä sitä muuta kirjalta voisi odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥