tiistaina, heinäkuuta 26, 2016

Kolme viimeisintä viipaletta kulttuurista -epähaaste





Hei, se on haasteloiden aika jälleen, eikä minkä tahansa haasteen, vaan ihanan Kingiä, kahvia ja empatiaa -blogin soljuvasti sanailevan Irenen ihan oma:


Säännöt ovat sellaiset, että sääntöjä ei ole. Ketään ei tarvitse haastaa tai sitten voit haastaa vaikka sata. Tee niin kuin haluat. Voit höpötellä kulttuurista noin yleensä. Minkälaisia elokuvia katselet, mitkä tv-sarjat ovat mieleesi, käytkö teatterissa/konserteissa/baletissa/ taidenäyttelyissä/you name it. Minkälaista musiikkia kuuntelet, ja tietenkin, aina voi puhua kirjoista.


Haaste sattui oikein mukavaan saumaan, keskelle keskikesän kuumuutta, paahteisia päiviä, aistillisia öitä, jolloin lukutahti, ainakin omani, hiukan hiipuu ja uskokaa tai älkää, blogattavien teosten pinoakin olen saanut purettua.





Minun kulttuuriviipaleeni voisi näyttää, Ireneä matkien, tältä


KOLME VIIMEISINTÄ KATSOMAANI TV-SARJAA:


Elokuvia tulee nykyään katseltua törkeän vähän, olen ennemmän sarja-ihminen sen mitä ylipäätään ruutua tuijotan. Seuraavat sarjat ovat aivan mahtavia, joista


The Walking Dead

season 7 jatkuu syksyllä. Zombeja, tiukkoja juonenkäänteitä, mielenkiintoisia henkilöhahmoja, dystopiadraamaa, lisää zombeja... Toisille teistä WD on tuttu sarjakuvista, ja onpa tarinasta kirjasarjakin laadittu, mutta minulle ainoa oikea tapa sarjaa seurata on tv. Syksyä odotellaan jännittyneissä tunnelmissa, kuudes kausi kun päättyi huikaisevan karmivaan kohtaukseen.


True Detective (kausi 1.)

Dekkarihirmuille TD on varsinainen herkkupala; siinä kun, nimensä mukaisesti on etsiviä ja selvitellään pelottavaa, ratkaisemattomaksi jäänyttä tapausta. Kakkoskaudessa koko konsepti on eri, enkä jaksanut katsoa sitä paria osaa pidemmälle. Mutta tämä ykkönen! En ole ikinä nähnyt toista yhtä koskettavaa ja puhuttelevaa sarjaa, jossa alati kehittyvät päähenkilöt tulevat uniin asti. Matthew McConaughey...






Stranger Things

Netflix muisti minua sähköpostilla mainostaen uutta sarjaa sellaisena, joka voisi olla juuri minulle mieleinen. Juoni vaikutti periaatteessa kiinnostavalta, ja sarjassa näyttelevä Winona Ryder on yksi ikisuosikeistani, joten päätin antaa tälle mahdollisuuden. Sillä seurauksella, että koko ykköskausi oli katsottava muutamassa illassa. Winona todella loistaa hysteerisenä äitinä, jonka poika on kadonnut toiselle puolelle... Tämäkin sarja tunkeutui suoraan iholle. En osannut odottaa mitään näin tärisyttävän omaperäistä. Kasaritunnelmatkin aivan kohdillaan. Ja koska sarja on uusi, suositellaan sitä nyt tässä samalla!


KOLME VIIMEISINTÄ KUUNTELEMAANI BÄNDIÄ:


Kauhia kun tunnen itseni epäkulttuuriseksi muutoin kuin kirjojen osalta... Kuuntelen nykyään ennemmin hiljaisuutta, kuin biisejä, kokonaisista albumeista puhumattakaan. Kaivellaan siis esiin vanhoja suosikkeja.


Apulanta

Olen fanittanut bändiä heidän alkuajoiltaan saakka. AL:lla on jo ikää, kuten minullakin. Yhdessä olemme eläneet teini-iän kapinoista keski-iän aina vain rokkaaviin päiviin. Bändi ei ole missään vaiheessa menettänyt kykyään luoda kiihkeän tarttuvia kertosäkeitä, ja Tonin sanoituksista löytyy salattua viisautta. Apulannasta ilmestyy muuten syksyllä Teit meistä kauniin -niminen elokuva, jota en todellakaan aio missata!


In Flames

edustaa minulle raskaampaa osastoa, vaikka tosimetallistit yhtyeen lightiksi kategorioivatkin. Uusin albumi, Ciren Charms, on itselleni mieluisin. Laulajan ääni, kauniit melodiat, raskaat kitarat... Rakastan tätä bändiä!


30 Seconds To Mars

Jared Leton bändi soittaa jonkinlaista emorokkia. Passaa tällaiselle emotyypille.



KOLME KIRJAA, JOITA ENITEN ODOTAN SYKSYLTÄ:


Emma Cline, Tytöt (Otava) - Juoni vaikuttaa aivan huikealta, ehkä tämä on rankempi versio Silvia Avallonen Teräksestä?

Hanna-Riikka Kuisma, Viides vuodenaika (Like) - Koska kaikki aiemmat Kuismat ovat lumonneet.

Steinar Bragi, Sumu (Like) - Pelottavan kiehtovalta vaikuttava kansainvälinen läpimurtoromaani islantilaiselta kirjailijalta.


Nyt jätän teidät pohtimaan omia kulttuurillisia taipumuksianne, ottakaa tai jättäkää! ;)





Rakkaudella,
Annika

22 kommenttia:

  1. Odotan noita samoja kirjoja.Emma Clinen Tytöt haluaisin lukea heti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan täpinöissäni Tytöistä! Toivottavasti täyttää odotukset.

      Poista
  2. Tytöt on minunkin varauslistalla :)

    VastaaPoista
  3. Tämä on hyvä, jes, todella kiinnostavaa! Kiitos. <3

    Walking Dead on minulla toistaiseksi jäissä... Se jäi minulla kesken vitoskauden puolivälissä, enkä ole vielä ainakaan saanut kipinää palata sarjan pariin. Sarja, joka välillä ollut todella hyvä, mutta sitten välillä... not so much. True Detectiven ekan kauden olen nahnyt ja pidin siitä kyllä, tosin en ollut niin blown away kuin monet. Tokan kauden katsomista en ole edes harkinnut. Tämä uusi Netflix-sarja kuulostaa mielenkiintoiselta!

    Hahaa, Apulanta, ollaan about samaa ikäluokkaa, you and I. Minä olen ollut Apulannan keikalla parikin kertaa, teininä ja sitten reilu parikymppisenä. Kuuntelin paljonkin joskus. Nyt en enää ole yhtään kärryllä heidän uusimmasta tuotannostaan. 30 Seconds to Mars upposi kyllä aikoinaan, pitäisikin kaivaa naftaliinista tämä bändi. En ole aivan varma, onko In Flames minulle tuttu, pitää varmaan spotifyoida. (Onko tuo sana =D ...)

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos <3 Tätä oli hauska tehdä!

      In Flames on sellaista melodeathia, mikäli tykkää tarttuvista kertosäkeistä eikä osittainen karjunta haittaa, kannattaa startata uusimmasta levystä. Minä en tykkää heidän varhaisemmasta tuotannosta, liian rankkaa, toisin kuin Apulannan ekat levyt ovat naiviudessaan aivan ihania! Hauskaa että samiksia tältä osin ;) Mie täytän 38v, eli pikkuisen Tonia nuorempi :D

      Kannattaa katsoa ainakin eka osa Netflixin sarjaa. Mua epäilytti nuo muksut pääosissa, mutta pah, juoni vie mennessään!
      <3

      Poista
    2. Kävin vähän kuuntelemassa In Flamesia, muuten pitäisin, mutta en tykkää örinälaulannasta. Tai ainakin vaikutti olevan liikaa minun makuuni. Haa, just muistin, että Apulannan Mato taisi olla eka biisi, jonka heiltä kuulin silloin sata vuotta sitten. =D Mulla tuli hiljattain täyteen 35, nuori ja hehkeä vielä kuin villivarsa! =D

      Poista
    3. P.S Vielä piti sanomani, että ethän sinä mikään keski-ikäinen ole! Mulle keski-ikäinen on ehkä jotain 50. =D

      Poista
    4. Voi kiitos :D Mä oon jotenkin omassa piässäni jo ikäihminen, mutta voihan se olla, että iskee myöhemmin joku viidenkympinvillitys ja mitänäitänyton ;) In Flamesilla on joo jonkin verran karjuntaa, mutta uudemmalla levyllä niitä ihania puhtaitakin lauluja... Mutta kaikki ei ole kaikille!

      Poista
    5. Palaanpa nyt tähän ja kerron, että olen nyt katsonut Stranger Things. =D Pidin kyllä kaiken kaikkiaan, mutta en taida olla ihan yhtä hurmaantunut kuin monet muut ovat ilmeisesti olleet... Jokin jäi puuttumaan, että olisin ollut ihan pähkinöinä. =D

      Tunnelma on kyllä sarjassa kohdallaan, alkutunnari on hieno, ihana kasari meininki kaiken kaikkiaan, ja vaikka sarja on nimeomaan tähän päivään erilainen ja omaperäinen - siinä ei kuitenkaan loppujen lopuksi ole juuri mitään omaa, vaan kaikki on ammennettu leffoista, kirjoista yms. Juonikaan ei ollut minusta kovin dynaaminen. Itse sain ihan valtavia King-viboja juuri nimenomaan noista lapsista - ja itse asiassa minä tykkäsin juuri lapsista kaikista eniten koko sarjassa. Aikuisissa oli toivomisen varaa ja en aivan vakuuttunut edes Winonasta, vaikka yleensä hänestä oon tykännyt. Mutta ihan mielenkiintoinen tuttavuus tämä sarja, ei siinä mitään, ja katson varmasti jatkossakin. =D

      Syysterkkuja! =D

      Poista
    6. Kiva kun tulit kertomaan sarjakokemuksesta! :D Mä katson sitä nyt uusintakierroksena poikien kanssa, ja toisella katselukerralla huomaan mitä tarkoitat. Sarja on tehty melkoisella tunteenpalolla? Aihe on käytetty, kyllä, eikä juonikaan ehkä niin omaperäinen ole. Silti, silti ihastuin! :)

      Pirteitä syyspäiviä :D

      Poista
  4. Apulanta ja 30StM <3 <3 <3 In Flames ei ole kovin tuttu, tai todennäköisesti tiedän biisejä mutten vain osaa yhdistää bändin nimeen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nepä just! <3 <3 In Flamesin tunnistaa parhaiten laulajan karrrheasta äänestä!

      Poista
  5. Tosi kesäinen postaus! Kukkia, aurinkoa ja Winona!

    Ootko miettiny sitä WD-sarjiksen lukua, vaikka eka osa jos et jaksa koko Compendumia kahlata, ja ennen ku sarja alkaa? ;)

    Osu silmiin myös tuo "Keski-iän rokkaavat päivät". Se vois itessään olla joko biisin tai bändin nimi :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Piiamuru! <3 Haha, tuossapa olisi tosiaan ainesta biisin nimeksi :D

      Kyllä mulla vakaat aikomukset on lyöttäytyä sun kanssa WD-sarjiskimppaan, pittää sopia siitä tarkemmin sitten :)

      Poista
  6. Kulttuuriviipaleet olivat viihdyttäviä, kiitos! Itsekin tartun tähän haasteeseen asap:)

    VastaaPoista
  7. Näitä kulttuuriviipaleita on niin kivaa lukea! Meillä on aika erilainen maku eritoten musiikin suhteen, mutta mitäs se haittaa! <3 Tv-sarjasuosikeistasi bongasin erityisesti True Detective -sarjan, jonka minäkin aion jossain vaiheessa katsoa, kunhan vain löytyy sopiva rakonen. Myös The Walking Dead voisi olla makuuni, pitääpä testata sitäkin.

    Bragin Sumu kuulostaa myös minun pirtaani sopivalta, erityisen kiehtovalta kirjalta. Odotellaan sitä yhdessä! :)

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sara, tämä oli vetävä haaste ja näitä on makoisaa lueskella! Minäkin olisin voinut Sonsit tässä mainita, miten se nyt pääsi unohtumaan... True Detective on ihan sun juttu, siinä on viisautta ja syvällisyyttä ihan toisella tapaa kuin dekkarisarjoissa yleensä.

      <3

      Poista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥