perjantaina, maaliskuuta 18, 2011

Tess Gerritsen; Mefisto-klubi


Viides Maura Isles -trilleri: joukko ihmispsyyken asiantuntijoita aikoo todistaa pahuuden olemassaolon
 
PECCAVI. Latinankielinen sana on kirjoitettu murhatun nuoren naisen verellä kuin joulutervehdykseksi kuolinsyyntutkija Maura Islesille ja etsivä Jane Rizzolille. ”Olen tehnyt syntiä.”

Rizzoli yhdistää nopeasti uhrin erääseen julkkispsykiatriin – hän kuuluu salaiseen Mefisto-klubiin, joka on päättänyt näyttää toteen, että saatana demoneineen elää keskuudessamme.

Mutta sitten Mefisto-klubi alkaa pelätä herättäneensä henkiin jotain, mitä kukaan ei pysty hallitsemaan. Rizzoli ja Isles joutuvat myöntämään, että heidän vastustajansa on vaarallisempi kuin koskaan – ja se on vasta alkanut toteuttaa suunnitelmaansa.

***

Dekkarikevät vaikuttaa todella lupaavalta! Monilta suosikkikirjailijoiltani on ilmestymässä uusia teoksia, joiden varauslistoilla roikutaan. Niitä odotellessa lueskelen teoksia, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet väliin.

Tämän kirjan voisi sanoa olevan Gerritsenin "enkelioppi". Teos liikkuu samoissa aiheissa, kuin aiemmin lukemani Trussonin romaani. Molemmissa lainataan samaa raamatunkohtaakin langenneihin enkeleihin liittyen. Muuten teos on tyypillistä Gerritseniä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää tuttujen henkilöiden rikosta ratkoessa.

Pelkäsin kirjaa aloittaessa juonen räiskivän liiaksi demoneilla. Eihän tämä kirjailijan paras mielestäni olekaan, mutta siitä huolimatta lukemisen arvoinen paketti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥