perjantaina, elokuuta 10, 2012

Hyvän mielen kirjat Top 10

 

Tässä tulee pihiltä naiselta  napattu aivan ihastuttava haaste, jossa listataan kymmenen mieltä ilahduttanutta kirjaa. Eipä ole ihan läpihuutojuttu näitä nimetä, kokeilkaa, niin huomaatte!

Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja. Helpolla aloitetaan. Pahanmielen levittäjä nostaa taatusti lukijan huulille kirjan kestävän hymyn.

Jennifer Vanderbes: Pääsiäissaari. Liikuttava ja lämmin lukuromaani.

Erlend Loe: Supernaiivi. Luin kirjan henkilökohtaisessa kriisissä ja se koitu yhdeksi pelastusrenkaista.

Merja Toppi: Voe tätä rakkaaven miäree. Arkisen raadollisia ja siksi niin kohtitulevia rakkausrunoja savoksi viännettynä. Seuraavaksi voisin nimetä Toppin toisen runokokoelman, mutta ei tehdä tätä minulle niin helpoksi...

Heli Laaksonen: Pursu Ja toinen murrekolumni/ajatelmakokoelma. Tykkäsin, mutta huomaan nyt, ettei kirja jättänyt kovin merkittävää muistijälkeä.

Riina Katajavuori: Perhehytti. Äideille tsemppausta lokoisan Riinan kyydissä.

Karin Alvtegen:Todennäköinen tarina. Kertakaikkisen hyvä kirja. Nautin niin kerronnasta kuin henkilökaaresta.

S.J.Watson: Kun suljen silmäni. Trillerikin voi tuoda hyvää mieltä, vaikka aihe on rankka, taidokas kerronta ja tunnelma antaa lukijalle siivet.

Carol Shields: Ellei. Häpeäkseni on myönnettävä, että tämä on ainoa mielettömän blogisuosion saavuttaneen kirjailijan teoksista, jonka olen lukenut. Jätti yksinkertaisesti hyvän mielen.

Ja viimeinen... hmm...

Emma Donoghue: Huone. Nimeän nyt tämän. Kirja on aiheeltaan puistattava. Luin teosta kuopusta imettäessä ja vauvan läheisyys vielä lisäsi tehoja. Kirjassa äidinrakkaus ja uhrautuvaisuus (aliarvostettu hyve) teki lähtemättömän vaikutuksen. Ja toivottavasti tämä ei ole spoilausta, mutta sanon kuitenkin, että teos jätti positiivisen fiiliksen. Mitä siitä sitten voi päätellä, on harkinnan varainen juttu.

Näissä merkeissä toivotan iloa itse kunkin päivään!

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen lista, tästä tulee napattua monta hyvää lukuvinkkiä! :) Mielensäpahoittaja minulla onkin ollut lukulistalla jo pitkään. Nyt kiinnostaa myös tuo Perhehytti ja vaikka kuinka moni listaltasi :)

  VastaaPoista
 2. Voiko hyvää mieltä olla koskaan liikaa!

  Vain Ellei ja Todennäköinen tarina minulle tuttuja.

  Tunnelmallista viikonloppua kera hyvin kiinnostavan kirjan!

  VastaaPoista
 3. pihi nainen, lue ihmeessä ainakin Kyrö ja Katajavuori. Ja ellet ole Huonetta lukenut, sekin. Lupaan, ettei jätä aiheesta huolimatta pahaa mieltä... :)

  Leena, hyvää mieltä ei voi olla liikaa. Ilmassa on jo niin syksyntuntua, kävin pyöräilemässä (kirjastossa...). Siispä syksyisen kaunista viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Olen lukenut noista vain Mielensäpahoittajan, mutta se onkin sitten niin mahtava hyvän mielen kirja, ettei mitään rajaa!!

  VastaaPoista
 5. Totta, Roz, Mielensäpahoittaja on niitä kirjoja, jotka täytyisi löytyä omasta kirjahyllystä :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥