sunnuntaina, kesäkuuta 06, 2010

Patricia McCormick; Viilto

Riipaiseva romaani nuoren tytön selviytymistaistelusta.

Viilto on tarina itseään viiltelevästä nuoresta, Calliestä, ja hänen paranemisestaan. Romaani sijoittuu hoitokotiin, jonka asiakkaisiin kuuluvat myös syömishäiriöistä ja päihdeongelmista kärsivät nuoret tytöt. Lukija pääsee lähelle Callien mielen maailmaa ja saa seurata läheltä tytön kivuliasta toipumisprosessia. Kirja on raastava mutta samalla hellyttävä ja toivoa antava tarina, jossa pahoinvoinnin takana vaikuttavat ongelmat tuodaan hienosti kerronnan keinoin lukijan koettaviksi.

Viilto on uusi hieno aluevaltaus rankkaan aiheeseen. Englanninkielisessä kirjallisuudessa tämä teema on jo oma genrensä.

***

Kovasti tätä teosta hehkutetaan kansiteksteissä. Kirja on suunnattu ensisijaisesti nuorille ja nuorille aikuisille, mutta upposihan tuo tällaiseen "vanhukseenkin"... Teos on nopea lukuinen jo lyhyytensäkin puolesta, mutta käsittelee tärkeää aihetta; nuorten mielenterveysongelmia. Tarina sijoittuu hoitokotiin, jossa tyttöjen ongelmiin pureudutaan päähenkilö Callien mietteiden kautta. Hyvä kirja, mutta itse peilasin tätä Fossumin Hullujenhuoneeseen, joka oli kaikin puolin parempi ja syvällisempi teos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥